Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Βραδυά κατάνυξης και μνήμης στην μνήμη των Θυμάτων του Εβραικού Ολοκαυτώματος

Μία βραδιά κατάνυξης και μνήμης απήλαυσαν όσοι γέμισαν τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου. Τιμώντας την επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με την Ορχήστρα Μόμπιλε και την Χορωδία των Μολδαβών στην Αθήνα υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη, παρουσίασε μία υπέροχη Ανθολογία από τα ομορφότερα τραγούδια της Εβραϊκής Μουσικής, τραγουδισμένα σε τρεις γλώσσες - Εβραϊκά, Σεφαραδίτικα και Γίντις.
Σε κλίμα συγκίνησης το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια και μουσικές αποδομένα μοναδικά.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή όταν η παιδική χορωδία Κodaly τραγούδησε με την Σόνια Θεοδωρίδου ένα εβραϊκό νανούρισμα.

Όπως δήλωσε μετά την συναυλία ο Μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, η κοινωνία αυτής της υπέροχης μουσικής και του πολιτισμού, μας κάνουνε να κατανοούμε
πώς αυτά που μας ενώνουν, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πρέσβεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.