Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία των υποψήφιων του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους του Δημοσίου

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Με επισκέψεις σε χώρους του Δημοσίου, στην πόλη του Κιλκίς, συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου οι περιοδείες των υποψήφιων του ΚΚΕ.
Τη Δευτέρα (12/1) ο Γιάννης Φαχουρίδης, ο Κώστας Τσαουσίδης και ο Κυριάκος Τατίδης, επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας ενώ την Τρίτη (13/1) οι παραπάνω υποψήφιοι μαζί με τη Σταυρούλα Νικολαΐδου επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, αλλά και με τους πολίτες που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Εκτός από την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται το ΚΚΕ στην επόμενη βουλή, οι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο δημόσιο.

Σημείωσαν ότι οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο του δημόσιου τομέα δεν έχουν στόχο την παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών, ούτε την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Δεν έχουν στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία ή να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλους, όπως είναι η λαϊκή απαίτηση.

Εξήγησαν ότι οι αλλαγές που προωθούνται στο δημόσιο, και με το βούρδουλα της αξιολόγησης, που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, έχει σκοπό να ενισχύσει αυτό το αστικό κράτος, να το κάνει ακόμα πιο αυταρχικό, πιο επιτελικό στην υπηρεσία της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής, να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ, να χάσει την εξουσία η αστική τάξη, να περάσει η εξουσία στην εργατική τάξη, στο λαό.

Θύμισαν ακόμα ότι όλα τα κόμματα αποσιώπησαν την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, χωρίς καμιά εξαίρεση. Αυτό το έπραξαν βέβαια, γιατί έχουν όλοι τους κοινή βάση. Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί τη διακυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ κτλ. υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξη, υπερασπίζονται στην ΕΕ, άρα δεν έχουν σκοπό να βάλουν εμπόδιο ή να αποτρέψουν τις αλλαγές που ήδη προωθούνται στο δημόσιο (αξιολόγηση, απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών κτλ).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.