Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

«Θεραπευτική Ιππασία και παιδιά στο φάσμα αυτισμού»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Σωτηρία Καρολίδου και κ. Ιωάννη Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 10.00 π.μ.–12.00, τις παρακάτω δράσεις:

ΜΗΝΑΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
ΔΡΑΣΗ
ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Τρίτη
27-01-2015
10.00-12.00


Α. ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
(Σχολή Ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς)
Ενημέρωση, παρουσίαση του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Η Επιστήμη και Γνώση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου», προβολή βίντεο, παρακολούθηση και συμμετοχή στο όργωμα και τη σπορά με κύριο μέσο το άλογο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
-Συμβ. Στ. Νέων ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς (Καρολίδου Σωτηρία)
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Η΄ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ)
-ΕΕΕΕΚ Κιλκίς (Τεχλικίδου Ελένη)
-Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (Καφανταρίδου Αναστασία)
 -Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κιλκίς (ΚΔΑΠ) (Ρουμελιώτη Φόνη)
-Σχολή Ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς (Πατσιούρας Σωτήριος)
Τετάρτη
28-01-2015
10.00-12.00
Β. ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
(Προαύλιο 2ου Γυμνασίου)
Παρουσίαση προγράμματος θεραπευτικής ιππασίας με βιωματικό εργαστήριο και εμπλοκή τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (Τριανταφυλλίδου Γεωργία)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ (ΜΕΝΩΝ)
-Συμβ. Στ. Νέων ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς (Καρολίδου Σωτηρία)
-Γραφείο Σχ. Δραστηριοτήτων ΔΙ.ΔΕ Κιλκίς (Λιναρδάκης Ιωάννης)
-2Ο Γυμνάσιο Κιλκίς (Ντίνου Κωνσταντίνος ΠΕ 20)
-2Ο Λύκειο Κιλκίς
-4ο Δημοτικό Κιλκίς

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος «Θεραπευτική Ιππασία και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού» έχει οριστεί σε οκτώ μήνες από τις 10-10-2014 έως και τις 10-6-2015. Το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας θα υλοποιείται από την Κοινωνική Λειτουργό του ΚΚΣ Κιλκίς, κα Τριανταφυλλίδου Γεωργία και την Προπονήτρια της Σχολής Ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς, κα Μητώνα Ειρήνη.

Οι ανωτέρω δράσεις θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 (σχετικό δ) και στόχος είναι η συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων δομών - φορέων, για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας, ψυχικής υγείας, επίδρασης του φυσικού περιβάλλοντος στον άνθρωπο, ενίσχυση της ομαδικότητας και άρση της διαφορετικότητας. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται προσπάθεια σύζευξης της Τυπικής και μη Τυπικής Εκπαίδευσης, αλλά και ομαλής μετάβασης από τη βαθμίδα της Πρωτοβάθμιας στη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συμμετέχουν ενεργά το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ. ΔΕ Κιλκίς, οι Σχολικές Μονάδες Γενικής και Ειδικής Αγωγής των αντίστοιχων Διευθύνσεων, η σχολή Ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς, Τοπικές Επιχειρήσεις, Ιδιώτες, Φορείς και Υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, γίνεται σαφές ότι τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλά και ενδιαφέρει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς να σταθεί αρωγός σε ένα έργο κοινωνικής προσφοράς και επιστημονικής αναζήτησης για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.