Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

«Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Καρολίδου Σωτηρίας και κου Λιναρδάκη Ιωάννη αντίστοιχα, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο (σχετικό 2), λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω σχετικό (1), συνδιοργανώνουν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα: «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Οι ομιλίες απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου.

Μετά από συνεννόηση με την εν λόγω υπηρεσία και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες, με προσαρμογή του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, η δράση θα υλοποιηθεί στα παρακάτω σχολεία:


ΠΕΜΠΤΗ
19/2/2015
10.00 -13.00
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗ
1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06/3/2015
10.00 – 13.00
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗ
3Ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13/3/2015
10.00 – 13.00
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥ

Η ενημέρωση των Σχολικών Μονάδων στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης που αφορούν στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης της σεξουαλικότητας και την υιοθέτηση ασφαλέστερων σεξουαλικών συμπεριφορών σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση της σεξουαλικότητας, ως βασικού μέρους της ζωής και της ενίσχυσης του αισθήματος ευθύνης στη μετέπειτα συμπεριφορά του ατόμου. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται έμφαση στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών/τριών. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη σεξουαλική συμπεριφορά του εφήβου, βοηθά στη δημιουργία σταθερών προτύπων συμπεριφοράς που θα ακολουθούν τους νέους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.