Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τσάκωσαν τα ποντίκια του Ο.Α.Σ.Θ.

- Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού εντός λεωφορείου αφαίρεσαν από γυναίκα το πορτοφόλι της
- Ο ένας εκ των δραστών ενεργώντας με παρόμοιο τρόπο αφαίρεσε σε ακόμη επτά (7) περιπτώσεις από το εσωτερικό λεωφορείων τα πορτοφόλια επιβατών

Η σύλληψη δύο ατόμων από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» έπειτα από κλοπή επιβάτιδας λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ., οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, έπειτα από την επισταμένη και μεθοδική έρευνα που διενήργησαν, στην εξιχνίαση παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (17-01-2015), δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 41 και 28 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού εντός λεωφορείου Ο.Α.Σ.Θ., αφαίρεσαν από το εσωτερικό της τσάντας 22χρονης, ένα πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Η δράση των παραπάνω έγινε αντιληπτή από την παθούσα, η οποία αφού ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, προστρέξαντες αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε επιπλέον ότι, ο 41χρονος κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2104 – Ιανουαρίου 2015, χρησιμοποιώντας παρόμοιο τρόπο δράσης αφαίρεσε σε επτά (7) ακόμη περιπτώσεις από επιβάτες λεωφορείων τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν συνολικά, χρηματικά ποσά ύψους (475) και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Επίσης, σε συνεργασία της επιληφθείσας Υπηρεσίας με το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας προέκυψε επιπλέον ότι ο συλληφθείς τον Οκτώβριο του 2014 στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από το εσωτερικό καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το πορτοφόλι 22χρονης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ, προσωπικά έγγραφα και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, με την οποία στη συνέχεια, πραγματοποίησε αναλήψεις χρηματικών ποσών ύψους (180) ευρώ από δύο τραπεζικά υποκαταστήματα.

Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του 41χρονου και κατασχέθηκαν εννέα (9) πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ προέκυψε ότι σε βάρος της 28χρονης εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε δικαστικά έξοδα για το αδίκημα της κλοπής από κοινού.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες υποθέσεις και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:

Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.

Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας

Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος αποπειραθεί να σας πάρει την τσάντα ή το πορτοφόλι

Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα ή το πορτοφόλι, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.