Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Στην Αμφίπολη θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμφίπολης Σερρών.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχήθηκε καλή δύναμη στους Δημάρχους ώστε να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία και στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες. Πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας. Η συνεργασία λοιπόν, είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τον χώρο των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας. Πρέπει να προτάξουμε όσα μας ενώνουν. 

Πρέπει να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας. Γιατί έτσι θα λύσουμε προβλήματα. Γιατί μόνο έτσι θα είμαστε χρήσιμοι σε κάθε περιοχή, σε κάθε Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως γνωρίζετε, ξεκινάει το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται ήδη στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας για τη νέα προγραμματική περίοδο και ο στόχος είναι να επιτύχουμε γρήγορη εκκίνηση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται σημαντικά έργα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.»

Στην Πρώτη Τακτική Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ήταν προσκεκλημένη και η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη. Μετά τη βράβευσή της από τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη την κ. Περιστέρη για το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η ίδια και η ομάδας της, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε στη σημαντικότητα της ανασκαφής και στάθηκε αρωγός χρηματοδοτώντας την έναρξη των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης ότι: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης.»

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Θα πρότεινα στους τηλε-αρχαιολόγους» που επιχειρούν διαρκώς να μειώσουν την αξία του αρχαιολογικού ευρήματος στην Αμφίπολη και το έργο της αρχαιολογικής ομάδας της κ. Περιστέρη, να μην βιάζονται γιατί στον Τύμβο Καστά θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις. Επιμένω και επαναλαμβάνω, η Αμφίπολη θα εξελιχθεί σε ένα οικουμενικής αξίας μακεδονικό μνημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.