Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Κιλκίς - Όταν οι νέοι δρουν δημιουργικά μέσα στην πόλη









Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
(φωτογραφίες: Πέτρος Ξυνίδης)
Το φετινό καλοκαίρι στην πόλη συνάντησα νέους που χορεύουνε swing και απολαμβάνουν tango. Ακούν εξαιρετικές μουσικές, μιλούν για τέχνη και πολιτική, αγαπούν τον κινηματογράφο και τις εκθέσεις εικαστικών. Τους αρέσει να συζητούν, να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να ενεργούν με έμπνευση.

Είναι εικοσάρηδες που δε «μιζεριάζουν» το καλοκαίρι στο Κιλκίς αλλά ψάχνουν τρόπο να το κάνουν ενδιαφέρον. Αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, χαμογελούν πλατιά και διαμορφώνουν τη δική τους πολιτιστική φυσιογνωμία. Όχι δε ζουν σε νεανικά ροζ συννεφάκια αποξενωμένοι από την πραγματικότητα. Αντίθετα στα πλαίσια όλων όσων και αυτοί βιώνουν, δε μένουν απαθείς και φοβισμένοι. Καταθέτουν άποψη, καλλιτεχνική έκφραση, συνθέτουν ιδέες και τις πραγματοποιούν στο μέτρο του δυνατού.

Μας συστήθηκαν σαν μια ομάδα από φοιτητές, μουσικούς και καλλιτέχνες που μέσω θέρους θέλησαν να διοργανώσουν το δικό τους πολυθεματικό φεστιβάλ. Και κατάφεραν να υλοποιήσουν με εθελοντικές πρωτοβουλίες ένα πενθήμερο ποιοτικών εκδηλώσεων από τις 30 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου υπό το γενικό τίτλο « Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών» με τη σκέψη να είναι το πρώτο αλλά όχι το τελευταίο. Γιατί τα παιδιά θέλουν να έχει συνέχεια και κάθε χρόνο να μεγαλώνει, να γίνεται ποιο ευρηματικό, να διευρύνονται οι συνεργασίες και να αγκαλιάζεται από περισσότερους φορείς και πολίτες.

Όσο για το αν βρήκε ανταπόκριση; Η χαρά της δημιουργίας και ο ενθουσιασμός δεν τους άφησαν να κάνουν τέτοιου είδους απολογισμούς. Άλλωστε η μεγάλη απήχηση δεν ήταν εξ αρχής το ζητούμενο.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο στους χώρους του Πολυανείου Ωδείου και στο θερινό κινηματογράφο «Δημήτριος Ζωηρός» . Οικονομικά ενισχύθηκε από εθελοντικές συνδρομές και έτυχε της υποστήριξης λίγων χορηγών. Περιλάμβανε συναυλίες, χορό, κινηματογράφο, εκθέσεις (ζωγραφικής, φωτογραφίας, comics), ομιλίες, διαδραστικές δραστηριότητες. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ εκτός από το Πολυάνειο Ωδείο και τους εθελοντές του θερινού σινεμά, συνεργάστηκαν στη βραδιά swing με την ομάδα Jitterbugs Skg και στην έκθεση comics με την Inkorrekt Comics Group.

Ήταν μια πρώτη ευχάριστη γνωριμία για όσους από εμάς βρεθήκαμε σε κάποιες από τις εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν. Ένα ούτως ή άλλως τολμηρό εγχείρημα στο πρώτο του στάδιο που απαιτεί πολύ κόπο, συνέπεια και δουλειά για να φτάσει κάποια στιγμή να καθιερωθεί. Μια απόπειρα, όπως και άλλες που κατά καιρούς πραγματοποιούνται από ομάδες νέων, που μόνο θετικά μπορούμε να τη δούμε και να τη στηρίξουμε την επόμενη φορά που μάθουμε για αυτήν.

Εν αναμονή λοιπόν του δεύτερου ραντεβού…










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.