Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δράσεις Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Η 3 Δεκέμβρη-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας αλλαγές που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Έτσι λοιπόν, φέτος το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης αποφάσισε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να υλοποιήσει καινοτόμες δράσεις δείχνοντας προς την τοπική κοινότητα τι ακριβώς παρέχει στους ωφελούμενούς και πως τους υποστηρίζει. Διοργανώθηκε ένα τριήμερο πλούσιο σε δραστηριότητες και ιδιαίτερα διαδραστικό για τους ωφελούμενούς μας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου υποδεχτήκαμε τα 2 τμήματα της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, όπου οι ωφελούμενοι του Κέντρου κλήθηκαν να συνεργαστούν με τους μαθητές στην τέχνη της κεραμικής αξιοποιώντας τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των χρόνων που φοιτούν στο Κέντρο.

Τη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το 2ο ΕΠΑΛ-ΣΕ Κιλκίς όπου σε συνεργασία με τον ιππικό όμιλο Ράντζο Κιλκίς, μεταφέραμε ένα άλογο στον αύλειο χώρο του σχολείου με το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματική συνεδρία θεραπευτικής ιππασίας- η οποία εφαρμόζεται σε ωφελούμενους του ΚΚΣ- από την εξειδικευμένη Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου, την προπονήτρια του Ράντζου και τον αθλητή ιππασίας-οδηγό του αλόγου. ‘Έπειτα πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην αυλή του 2ου ΕΠΑΛ καθώς ο καιρός δεν μας επέτρεψε να μεταφερθούμε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου οι ωφελούμενοι του ΚΚΣ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε φιλικό αγώνα μπάσκετ με την ομάδα του ΠΑΣ ΑΕΤΟΥ στο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς υπό την διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης. Την εκδήλωση πλαισίωσε με μοντέρνο χορό το γυμναστήριο της κας Εύης Καζαντζίδου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου και τον δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκ/σης Κιλκίς, τους μαθητές του 2Ου ΕΠΑΛ-ΣΕ Κιλκίς και τον δ/ντη, τον δ/ντη της Δ/μιας Εκ/σης Κιλκίς, τους υπεύθυνους του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, το Ράντζο Κιλκίς για όλη του τη συμμετοχή, το Δασαρχείο Κιλκίς, το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, τον ΠΑΣ ΑΕΤΟΥ με τους αθλητές του, την κα. Καζαντζίδου για την παρουσία της με την χορευτική ομάδα.

Η 3η του Δεκέμβρη ας είναι υπενθύμιση και οδηγός για όλους μας γιατί τα Άτομα με Αναπηρία χρειάζονται την μέριμνα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.