Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σάββας Τσιτουρίδης: "Οι ιδέες και οι προτάσεις μου δεν δεσμεύουν ούτε τον πολιτικό φορέα που υπηρέτησα στο παρελθόν»

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Τσιτουρίδη με τίτλο «Ευλογημένη η γη» που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, η αναπληρωτής Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Μάγδα Καρακόλη, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα Αθηνά Αηδονά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Στάθης Αβραμίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Γιώργος Σκόδρας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης καθώς και πολυάριθμοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Για το βιβλίο, πέρα από το συγγραφέα, μίλησαν ο πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο Γιάννης Γκλαβάκης, Αγρότης, πρώην Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρώην Ευρωβουλευτής, η Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια Δ. Δικαίου & Δ. Οργανισμών, ο Dr. Πάνος Κανέλλης, Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ο Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Στην τοποθέτηση του ο Σάββας Τσιτουρίδης υπενθύμισε το σημαντικό ενδιαφέρον και τις μεγάλες επιτυχίες των κυβερνήσεων Καραμανλή στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας πως οι μάχες που έδωσαν στις Βρυξέλες έδωσαν -εκείνη την εποχή- ώθηση, δυναμική και την απαιτούμενη εξωστρέφεια στην ελληνική γεωργία. «Θεωρώ», σημείωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «πως σε καιρούς κρίσης είναι θεμελιώδης ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα. Είναι απαραίτητο», συνέχισε, «να υπάρξει μια εθνική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη γεωργία με ορίζοντα το 2021 και την κατάρτιση των απαραίτητων προγραμμάτων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ για τη στήριξη του συνόλου του αγροτικού κόσμου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο πολιτικής επαναδραστηριοποίησης του, ο Σάββας Τσιτουρίδης είπε: Στις προσεχείς εκλογές, η παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα θα περιοριστεί στο να ψηφίσω στη γενέτειρα μου, στο Κιλκίς. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο πως οι προτάσεις που καταθέτω στο βιβλίο αυτό δεν δεσμεύουν ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υπηρετώ ούτε τον πολιτικό φορέα που υπηρέτησα στο παρελθόν».

Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου είναι προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου 2014 στη Λάρισα, θα ακολουθήσει ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν άλλες δύο, σε Λευκωσία και Βρυξέλλες το Φεβρουάριο του 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.