Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

“Πέταξε” ο δικέφαλος! Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στο σπίτι του Ολυμπιακού

Μία τεράστια νίκη που τον χρίζει φαβορί για τον τίτλο πήρε ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά επικράτησε με 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης και ξέφυγε 5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Τρομερά γκολ από Φουστέρ και Περέιρα. Ο Αθανασιάδης είχε ανοίξει το σκορ. Ένταση στο ημίχρονο. Αντικείμενα προς τον Γλύκο. Αποδοκιμασίες προς τους παίκτες των "ερυθρόλευκων" στο τέλος του ματς.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής, ο Αναστασιάδης ο νικητής στη "μάχη" των πάγκων και οι φίλαθλοι είδαν ένα πραγματικό ντέρμπι με καλό ρυθμό, με υπέροχα γκολ και ας ελπίσουμε χωρίς κουβέντα για τη διαιτησία (υπήρχαν λάθη αλλά δεν έκριναν το ματς). Ο δικέφαλος του βορρά με το τεράστιο "διπλό" ξέφυγε 5 βαθμούς από τον αντίπαλό του.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα πριν τη σέντρα του αγώνα με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τραυματίζουν στο πόδι τον Γλύκο ο οποίος κατάφερε να αγωνιστεί κανονικά στο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε το ματς με το πόδι στο... γκάζι. Οι παίκτες του Μίτσελ πίεσαν ψηλά, δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να κρατήσει τη μπάλα και στο πρώτο εικοσάλεπτο έπαιζαν... μόνοι τους χωρίς πάντως να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Γλύκου.

Οι προσπάθειες των “ερυθρόλευκων” κατέληγαν σε μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα του δικεφάλου. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21' με το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Γλύκος.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Αναστασιάδη ισορρόπησαν το παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκαν το κενό που άφηνε ο Ομάρ και με τον Περέιρα να κινείται από την αριστερή πλευρά δημιούργησαν προβλήματα. Το σουτ του Τσανδάρη στο 26' βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο αλλά δεν συνέβη το ίδιο στο 43'.

Η εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από τον Περέιρα. Ο Σαλπιγγίδης πάσαρε στον Σκόνδρα ο οποίος γύρισε στην καρδιά της περιοχής και ο Αθανασιάδης σημείωσε το 7ο φετινό του τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάει με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια αφού 2 λεπτά αργότερα ένα υπέροχο σουτ του Φουστέρ μετά από κόρνερ του Τσόρι έφερε το ματς στα ίσα.

Αμέσως μετά το γκολ ο Μιλιβόγιεβιτς προσπάθησε να περάσει πάνω από τον Γλύκο αλλά πάτησε τον αντίπαλό του και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έπεσε για ακόμη μία φορά στο χορτάρι. Κατά την είσοδο των παικτών στα αποδυτήρια υπήρξε ένταση, με τον Γλύκο να ψάχνει τον Μιλιβόγιεβιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 47' με τον Σαλπιγγίδη αλλά τον Ρομπέρτο να αποκρούει. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό στη “φωτοβολίδα” του Περέιρα στο 50'. Ο άσος του δικεφάλου έπιασε το σουτ με το αριστερό και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Μίτσελ έκανε γρήγορα τις τρεις αλλαγές του, ψάχνοντας τρόπο να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ενώ ο Αναστασιάδης υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Σκόνδρα. Η επιλογή του ήταν να βάλει τον Παπαδόπουλο στο ματς και έπαιξε με δεξιό μπακ τον Σαλπιγγίδη και μπροστά του τον Παπαδόπουλο.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με το μακρινό σουτ του Τσόρι στο 65', την προβολή του Φουστέρ στο 69' και την κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 74'. Σε όλες τις περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε άριστα στο αμυντικό κομμάτι στο τελευταίο διάστημα και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ. Υπήρχαν δύο διαιτητικά λάθη στο τέλος (των βοηθών), ένα για κάθε ομάδα. Στο 84' ο πρώτος βοηθός σταμάτησε λανθασμένα τον Τσόρι ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και στο 94' ο δεύτερος βοηθός σταμάτησε τον Ποζατζίδη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού χειροκτότησαν τον κόσμο της ομάδας τους αλλά τα... άκουσαν για την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (61' Κασάμι), Τσόρι, Φουστέρ, Αφελάι (61' Ντοσεβί), Μήτρογλου (67' Μπενίτες)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζιόλης, Βίτορ, Σκόνδρας (56' Παπαδόπουλος), Ράτς, Κάτσε (81' Μάρτενς), Τσανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (91' Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.