Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

"Πρόταση για τοποθετήσεις υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες"

Της αιρετού του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς, Κυριακής Ματσακίδου
εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Κιλκίς συνεδρίασε με τα παρακάτω θέματα:
Θέμα 1ο : Πρόταση για τοποθετήσεις υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες: 
1ο ΓΕΛ Κιλκίς-Γ/ΣΙΟ Πολυκάστρου- ΕΠΑΛ Αξιούπολης. Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η επιλογή των υποδιευθυντών να γίνεται με την εκπεφρασμένη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, την οποία και επιδιώκουμε.
Υποστήριξα όλες τις υποψηφιότητες που πρόκριναν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Θέμα 2ο : Διαθέσεις εκπαιδευτικώνΜέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί το 50% των κενών που είχαμε στην έναρξη του σχολικού έτους. Τα λειτουργικά κενά μετά τις τελευταίες προσλήψεις είναι 16 πλήρους ωραρίου στις παρακάτω ειδικότητες:

ΠΕ03: 7 κενά
ΠΕ14.04: 2 κενά
ΠΕ08: 2 κενά
ΠΕ12
: 1 κενό
ΠΕ07: 1 κενό
ΠΕ19: 2 κενά
ΤΕ01: 1 κενό

Η μη πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών (παρά την τεράστια μείωση προσωπικού κατά 30% από το 2009 έως το 2014) έχουν δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Ζητάμε να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών τώρα, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, άμεσος διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2008 (ΑΣΕΠ) και οι υπόλοιποι από τους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών, να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.