Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Εθιμοτυπική επίσκεψη ταξιάρχου 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας ''Πόντος'' στο Δήμαρχο Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον ταξίαρχο της 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας ''Πόντος'' Νικόλαο Χιονή.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου Κιλκίς αλλά και τρόποι συνεργασίας Δήμου – Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του δημότη.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς επισήμανε τη θετική συμβολή της 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων στα διοικητικά όρια της περιοχής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το κοινό σημείο Αυτοδιοίκησης και Ταξιαρχίας, ότι δηλ. και οι δύο είναι ταγμένες στην υπηρεσία προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών.

Αναφορά έγινε στις ενέργειες παραχώρησης έκτασης 4,5 στρεμμάτων, στην περιοχή του στρατοπέδου Καμπάνη από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.) στο Δήμο Κιλκίς για την κατασκευή περιφερειακής οδού, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην ανάπτυξη συνεργασίας σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, ανακύκλωσης και κοινωνικής πρόνοιας. Για το τελευταίο μάλιστα ο κ. Σισμανίδης ενημέρωσε τον ταξίαρχο ότι ο Δήμος Κιλκίς έχει καταθέσει προσφάτως τεκμηριωμένη πρόταση στην 4η προκήρυξη του Leader σχετικά με την ίδρυση κινητής ιατρικής και οδοντιατρικής μονάδας προκειμένου να παρασχεθεί ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα σε δημότες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Η άσκηση κοινωνικών δράσεων της 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας ''Πόντος'' και του Δήμου Κιλκίς, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να αποτυπωθεί σε μνημόνιο συνεργασίας.

Με την ευκαιρία της πρώτης εθιμοτυπικής επίσκεψης στη νέα Δημοτική Αρχή Κιλκίς, ο ταξίαρχος της 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας ''Πόντος προσέφερε στο Δήμαρχο Κιλκίς αναμνηστικό με τον κόκκινο μπερέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου