Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

"Χτύπα ξύλο". Το νέο σύστημα υγείας!

Του Θάνου Οικονομόπουλου
Τουλάχιστον, ας μην μας κογιονάρουν! Ας μας έλεγε ο υπουργός Υγείας(;) κ. Βορίδης, πως "έλλειψη χρημάτων, στάση ιατρικής", αντί να βγαίνει φόρα παρτίδα και να μας μπουμπουνάει πως τις "μεταρρυθμίσεις" του στο σύστημα υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τις θεωρεί... "πρότυπο προς μίμηση"!

Καλύτερα υγιής και πλούσιος, παρά ασθενής και...Έλληνας. Γιατί, με τις "πρότυπες" μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που αργά ή γρήγορα θα υποστούμε όλοι μας, ξαναγυρνάμε στην εποχή με τα... μαντζούνια, τα "χτύπα ξύλο" και... τα ξεματιάσματα! Τέρμα οι προληπτικές κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, δεν ήξερε τι έλεγε ο Ιπποκράτης ο Κώος (περνιόταν και για πατήρ της ιατρικής, ο αθεόφοβος) που επέμενε πώς "το προλαμβάνειν, κρείττον του θεραπεύειν"-τέτοιες αρλούμπες έλεγε και το χρεοκόπησε το "σύστημα"....

Οι ιατροτεχνολογικές επαναστάσεις (αξονική και μαγνητική τομογραφία, μαστογραφία, μοριακές εξετάσεις κ.λ.π.) που προχώρησαν την ιατρική κάμποσους αιώνες μπροστά και σώζουν εκατομμύρια ζωές σ' ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Βορίδης τις... απαξιώνει και ξαναγυρνά στις παλιές καλές ακτινογραφίες και το... ψαχούλεμα του γυναικείου στήθους, όσο δε για το "ΠΑΠ-τεστ" που κατά τους γιατρούς (αλλά αυτοί τι ξέρουν σε σύγκριση με τον Βορίδη;)πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, αυτό θα εξαρτάται από.. την σεξουαλική δραστηριότητα της κάθε γυναίκας! Εξετάσεις προστάτη (που η επιστήμη έχει αποδείξει ότι προλαμβάνουν τις καρκινικές μεταλλάξεις), θα κάνουν του λοιπού μόνο οι Έλληνες που εμπίπτουν σε συγκεκριμένο εύρος ηλικίας, εκτός κι' αν έχουν πατέρα που έχει ήδη η είχε προστάτη. 


Αν, δε, ο Θεός σε αξίωσε να περάσεις το 75ο έτος της ηλικίας σου, δεν θα μπορείς να κάνεις εξέταση προστάτη-έτσι κι' αλλιώς βρε άθλιε, πόσο θα ζήσεις ακόμη; Όπως επίσης και διάφορες πολύπλοκες και δαπανηρές εξετάσεις που συνιστά η επιστήμη σε καρκινοπαθείς που υπέστησαν θεραπεία-θα εξαρτώνται από την ηλικία και το "προσδόκιμο" του υπό παρακολούθηση ασθενούς...

Ο κοσμοπολίτης κ. Βορίδης, λέει ότι αντέγραψε το τι ισχύει με τις κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις από το αμερικάνικο σύστημα υγείας-ξέρετε αυτό που κατά βάση στηρίζεται στην ιδιωτική ασφάλεια υγείας, και που οι ασφαλιστικές εταιρίες πέτυχαν με τα διάφορα "λόμπυς" πέτυχαν να ρίξουν το κόστος του κλάδου υγείας, μειώνοντας τις παροχές. Π.χ, μειώθηκε ο αριθμός των ημερών που η λεχώνα παραμένει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ν' αυξηθεί κατακόρυφα η νηπιακή θνησιμότητα! Λεπτομέρειες...

Το "επιχείρημα" της κυβέρνησης γι' αυτήν την μεσαιωνική αναβίωση, είναι πως "οι γιατροί, το είχαν παρακάνει με τις εντολές για εξετάσεις, σε συνεννόηση με τα διαγνωστικά κέντρα και προς ίδιον όφελος..." με αποτέλεσμα να αυξηθεί αλόγιστα η συνολική δαπάνη υγείας και να χρεοκοπήσουν τα ταμεία. Πράγματι, υπήρξε εγκληματική υπερσυνταγογράφηση κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων (ακόμη και από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, με παραπεμπτικά σε ιδιωτικά κέντρα, επειδή το νοσοκομείο είχε... αχρησιμοποίητους στα υπόγεια λ.χ. αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους!), σε συνεργασία με συνένοχους ασφαλιστικούς οργανισμούς. ΄

Όπως και η έρευνα που ανέθεσε ο προηγούμενος υπουργός Υγείας σε ιδιωτικό φορέα ελέγχου, για τις χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών που συνεργάζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία (και το ΙΚΑ...), απέδειξε ότι μόνο το 2013, οι χρεώσεις των κλινικών ήταν 430 εκατομμύρια ευρώ, από τις οποίες τα 130 εκ. αφορούσαν παράνομες χρεώσεις και υπερτιμολογήσεις! Αλλά, προς Θεού, δεν ήταν ΟΛΟΙ οι γιατροί και οι υπεύθυνοι ΟΛΩΝ των ασφαλιστικών ταμείων στο "κόλπο", όπως επιχειρεί τώρα "λογικά" να αποδείξει η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας -για το φταίξιμο- τον κοινωνικό αυτοματισμό και στρέφοντας τον ένα κλάδο εναντίον του άλλου...

Κι' εν πάση περιπτώσει,αντί το κράτος( που μπαίνει σε "νέα εποχή", "γυρίζει σελίδα", "εκσυγχρονίζεται" και "ζει τα πρώτα σημάδια της ανάπτυξης"-πανάθεμά μας!) να εντείνει και να αυστηροποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να εκλογικεύσει το άρρωστο σύστημα, υιοθετεί την... λογική του "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι"- και ως... "παράπλευρη συνέπεια", βρίσκει και τρόπους ν' αυξήσει λογιστικά το... "πλεόνασμα"!Χωρίς να σκέπτεται, καν, πως... καταργώντας την πρόληψη, αυξάνει κατακόρυφα την ασυγκρίτως μεγαλύτερη δαπάνη θεραπείας!

Για κάποιες χιλιάδες, εκατοντάδες έστω, εκατομμύρια ευρώ (να δεχθούμε: σπατάλης-που πάντως κάλλιστα μπορούσε να παταχθεί), χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν μια χυδαία υποβάθμιση του δικαιώματός τους στη ζωή. Την ίδια ώρα, που στο λαθρεμπόριο καυσίμων (στο οποίο επιδίδονται "υψηλά ιστάμενοι" και... πελάτες του "συστήματος"!) χάνονται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια. Γιατί; Μα, επειδή οι σχετικοί αυστηροί νόμοι (λχ. της εγκατάστασης συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια...) έχουν μεν ψηφισθεί προ... 3ετίας, αλλά παραμένουν προκλητικά χωρίς εφαρμογή!

Γι' αυτό και ο κ. Σαμαράς... δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης τούτο τον χειμώνα, και περιορίσθηκε (κι' αυτό υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα...) στην ... "μείωση" κατά 0,10 ευρώ το λίτρο! Δηλαδή, σκάρτα 100 ευρώ τον τόνο!

Όσοι γλυτώσουμε από την... προληπτική ιατρική, θα πεθάνουμε από την ζέστη!

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Γκρεμίστε τους, συνέλληνες! Στείλτε τους, με την ψήφο σας -πλησιάζει η ώρα-, εκεί που τους πρέπει: στα έδρανα της αντιπολίτευσης και, αν βρεθούν άξιοι πολιτικοί και δικαστές, στο Ειδικό Δικαστήριο! Είναι εγκληματίες! Μην αφήσετε να κατεδαφίσουν ό,τι ακόμη έχει απομείνει όρθιο! Οι προσκυνημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.