Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στον Αγιασμό των σχολείων Γοργόπης και Τούμπας, η Ειρήνη Αγαθοπούλου

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Στον αγιασμό των Δημοτικών Σχολείων Γοργόπης και Τούμπας του Δήμου Παιονίας παραβρέθηκε χθες 11 Σεπτέμβρη η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η βουλευτής αφού καλωσόρισε και χαιρέτησε τους μικρούς μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη και κουράγιο στο έργο όλων. Ένα έργο που όπως φαίνεται και τη φετινή χρονιά θα είναι δύσκολο και ίσως ακόμα περισσότερο από τις προηγούμενες, αφού οι μνημονιακές πολιτικές έχουν απαξιώσει το ρόλο του σημερινού σχολείου απαξιώνοντας ταυτόχρονα και όλους αυτούς που εμπλέκονται σε αυτό, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και εν τέλει την ίδια τη γνώση στην πατρίδα μας.

Η βουλευτής στον χαιρετισμό της, ευχήθηκε τα όνειρα με τα οποία έρχονται όλοι την πρώτη μέρα στο σχολείο, όνειρα για ένα σχολείο δημιουργικό, ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της, που θα σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού και θα το καλλιεργεί αρμονικά, που θα αγκαλιάζει και δεν θα αποκλείει και που θα σέβεται πρώτα απ’ όλα τον ξεχωριστό ρόλο του καθενός μέσα σε αυτό, να γίνουν σύντομα πραγματικότητα. Επεσήμανε επίσης ότι το μέλλον της χώρας μας και της προόδου της είναι τα παιδιά μας και δεν πρέπει με κανέναν τρόπο και για καμιά μνημονιακή εντολή να τα απογοητεύουμε.

Η επιλογή της Ειρήνης Αγαθοπούλου να παραστεί στον αγιασμό των δυο μικρών αυτών απομακρυσμένων σχολείων δεν ήταν καθόλου τυχαία, μιας και εκτός των άλλων είναι από τα σχολεία εκείνα που επίκειται να κλείσουν. Η παρουσία της εκεί τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της βουλευτή και όλου του ΣΥΡΙΖΑ στους ανθρώπους των μικρών κοινωνιών που μάχονται να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους και ενεργή τη νεολαία τους σε αυτόν, με το σχολείο να αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στη μάχη αυτή.

Στο τέλος των αγιασμών η κ. Αγαθοπούλου περιηγήθηκε στους χώρους των σχολείων και ενημερώθηκε από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων και κηδεμόνων, για προβλήματα και ελλείψεις αλλά και τις μελλοντικές ενέργειες προκειμένου να παραμείνουν τα σχολεία σε λειτουργία. Τους κατέθεσε δε την πλήρη προθυμία και διαθεσιμότητά της για κάθε δυνατή βοήθεια χρειαστεί, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να εξασφαλιστεί το μέλλον των σχολείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.