Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η κατάσταση των δομών Υγείας του νομού Κιλκίς και η στάση του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ.

Υπογράφει για την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, ο Γραμματέας, Σταμάτης Παπουλίδης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας αναταραχής στον τομέα Υγείας του νομού μας. Η στάση του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ κ. Θρασύβουλου Βεντούρη, ο οποίος απρόκλητα και εντελώς αναιτιολόγητα επιτίθεται και απαξιώνει τους εργαζομένους και τη διοίκηση των νοσοκομείων μας, κάθε άλλο παρά ευνοεί τη απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των δομών Υγείας του νομού μας.
Αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος αποτελούμενη από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και πρ. Βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κ. Μακεδονίας Χρόνη Μακρίδη και τον Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, Σταμάτη Παπουλίδη, επισκέφθηκαν επανειλημμένα τον κ. Διοικητή 4ης Υ.ΠΕ σε μια προσπάθεια προώθησης των ζητημάτων που άπτονται της υγείας στο νομό Κιλκίς, ωστόσο με υπαιτιότητα του ιδίου οι συζητήσεις διακόπηκαν με απώτερο σκοπό να μην υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο κ. Βεντούρης απέδειξε ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες ο ίδιος ανέλαβε και μάλιστα ενώπιον του τότε υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά την επίσκεψη του στο νομό μας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσιαστική δέσμευσης.

Αντί ο κ. Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. να ασχοληθεί με την επίλυση ζητημάτων όπως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, εκείνος εισηγείται το κλείσιμο του νοσοκομείου Γουμένισσας και τηνπεραιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου Κιλκίς.

Τα νοσοκομεία του νομού μας, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, κατατάχθηκαν με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας για το έτος 2013 ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της κατηγορίας τους.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες των ιατρών, των εργαζομένων και της διοίκησης των νοσοκομείων του νομού μας και σε κανέναν άλλο.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών οφείλει ο κ. Βεντούρης να τα σεβαστεί, κατανέμοντας τουλάχιστον δίκαια τους υλικούς και ανθρώπινους πόρους τους οποίους ο ίδιος διαχειρίζεται.

Εμείς ως Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, διαμηνύουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης των νοσοκομείων του νομού μας.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να απολογούμαστε στους πολίτες του νομού Κιλκίς για τις λαθεμένες και προκλητικές ενέργειες του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ .

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων δομών υγείας του νομού μας και παλεύουμε με την τοπική κοινωνία για την αναβάθμιση τους.

Καταδικάζουμετην πολιτική του κ. Βεντούρη και τον καλούμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε ενώπιον του Υπουργού και έναντι των πολιτών του Κιλκίς δημοσίως, άλλως αν κρίνει ότι δεν δύναται, να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου