Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο

Για τη μεταφορά, ο Βασίλης Βαλκάνος
Τελικά δεν θα ηρεμήσω ποτέ. Αυτό το έρμο το βασιλικό μπαμπουινάκι το έχει η μοίρα του να ταράζεται κάθε τόσο από τις δράσεις των διπόδων του καφενείου. Αυτή τη φορά όμως τραυματίστηκα σοβαρά όχι στον εγωισμό. Αλλά από την πτώση από το κλαδί. Η κοτσάνα βλέπετε όταν είναι υπερμεγέθης ταράζομαι τόσο που πιάνω το κλαδί αλαλάζοντας και στο τέλος πέφτω το άμοιρο το τριχωτό από το μεγάλο αρχηγικό δέντρο.
Τέλος Αυγούστου μαθέ και η ζούγκλα ήρεμη σχετικά περιμένει τις νέες δραστηριότητες του Σεπτεμβρίου και τα νέα κατορθώματα των διπόδων που εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να στήσουν πάλι το θέατρο της νέας χρονιάς. Σχολικής, ακαδημαϊκής, επαγγελματικής, όπως και να την χαρακτηρίσεις θέατρο είναι. Και βέβαια όπως όλοι γνωρίζετε αγαπημένα μου τριχωτά δεν υπάρχει θέατρο χωρίς από μηχανής θεό.

Έτσι και το θεατρικό έργο «μετρό Θεσσαλονίκης». Λίγο η έκθεση που έρχεται λίγο οι βουλευτάδες της περιοχής που ετοιμάζονται για την ανανέωση τους, λίγο οι αυτόκλητοι νέοι σωτήρες που ετοιμάζονται και αυτοί να διεκδικήσουν το οχταχίλιαρο κάθισαν όλοι μαζί γύρω απ΄το γνωστό μπάρμπεκιου του καφενείου και αρχηγού παρόντος άρχισαν να σκέφτονται τι να πασάρουν στους ιθαγενείς για την έκθεση που έρχεται, καπνίζοντας ταυτόχρονα μια πίπα. 

Όχι της ειρήνης, ούτε της ανεξαρτησίας. Αλλά της ασυναρτησίας και της κοτσάνας. Φούμο από εδώ φούμο από εκεί ξαφνικά μέσα στο σύννεφο καπνού ήρθε και έπεσε η μεγάλη ιδέα. Αφού έρχεται η έκθεση και αφού είναι «μαου –μαου» οι συμπρωτευουσιάνοι δεν τους δίνουμε πάλι μια σφαλιάρα εκσυχρονισμού και υποσχέσεων! Καθρεφτάκι δώσαμε, χτένες και χάντρες ξαναδώσαμε μετρό κι αν δώσαμε! Το ανήγγειλαν οι παλιές κυβερνήσεις καμιά εικοσαριά φορές Άλλες πέντε έξι εμείς! 

Το τραμ παίζει, το τελεφερίκ για το Σειχ Σου παίζει. Λοιπόν ακούστε τι κάνουμε είπε ένας πάνσοφος το του το της ή το καφενείο-σύμβουλος! Ανοίγουμε τον σταθμό του μετρό του πανεπιστημίου για να τον επισκεφτεί το κοινό. Νάτος ο από Μηχανής θεός! «Το γιαπί»! Ναι αγαπητά μου τριχωτά θα έχετε την μοναδική τύχη να επισκεφτείτε το γιαπί και να δείτε την πρόοδο των έργων. 

Τρέξτε λοιπόν αλαλάζοντας και επιβραβεύσατε το καφενείο για τα έργα. Έργα πνοής! Γιαπί !ζήτω το γιαπί! Βίβα το γιαπί! Τεράστια η πρόοδος στο καφενείο από το μυστρί πήγαμε στο γιαπί. Σας φορέσανε και μπλε κράνος. Χάρμα το κράνος στα κεφαλάκια σας που κοιτάζανε γεμάτα απορία το γιαπί! Άντε στην επόμενη έκθεση τυπώστε και τα εισιτήρια!
Ο Κρανοφόρος από το γιαπί.

Μπαμπάς Μπαμπουίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.