Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Ειρ. Αγαθοπούλου με τον Δασάρχη Κιλκίς Ε.Πολιτίδη

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Συνάντηση με τον Δασάρχη Κιλκίς κ.Ευθύμιο Πολιτίδη είχε χθες Τρίτη η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα δάση. Επίσης είχε πλήρη ενημέρωση γενικά για το νομό και για τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δασαρχείο Κιλκίς.
Πολλά από τα προβλήματα και αυτής της υπηρεσίας οφείλονται στην υποστελέχωση: Η έλλειψη δασοφυλάκων και διοικητικού προσωπικού είναι ένα από τα καίρια ζητήματα της υπηρεσίας, μαζί με τη δραματική μείωση των κονδυλίων και ιδιαίτερα του κονδυλίου για την υλοτόμηση που φέτος ανέρχεται στα 47 χιλ. ευρώ ενώ το 2011 ήταν 500 χιλ. Στη σύντομη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το διαρκές πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας, οι καταστροφές στην περιοχή των Μουριών, καθώς επίσης και οι προτάσεις από την πλευρά του Δασαρχείου Κιλκίς για την αξιοποίηση των «Χιλίων Δέντρων» καθώς και άλλων περιοχών που θα μπορούσαν να έχουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Στην επίσκεψη συζητήθηκε και το επίμαχο νομοσχέδιο με τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών- Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας» που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Η βουλευτής Κιλκίς δήλωσε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πως είναι προφανές ότι αντιλαμβάνεται ως «δημόσιο πρόβλημα» την υπερεπάρκεια της χώρας σε δάση και δασικές εκτάσεις, τα οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να αποψιλωθούν και να οικοδομηθούν.

Οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου ουσιαστικά συνοψίζουν σε μεγάλο βαθμό ή χαλαρώνουν περαιτέρω ήδη ισχύουσες δασοκτόνες διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ τα τελευταία “μνημονιακά” χρόνια δίνοντας με ανάγλυφο τρόπο, την εικόνα της πλήρους αποδόμησης της ισχύουσας μέχρι πρόσφατα και εκ του Συντάγματος εκπορευόμενης προστασίας των δασών και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Με πρόσχημα το δήθεν δημόσιο συμφέρον, παραδίδονται τα δασικά μας οικοσυστήματα, στα οικονομικά συμφέροντα ως δωρεάν οικόπεδα. Αναγνωρίζονται δήθεν ως εθνικό κεφάλαιο αλλά τελικά θυσιάζονται για να υπηρετήσουν ένα άλλο Κεφάλαιο.

Το σχέδιο νόμου θα μπορούσε να ονομάζεται: περί ανάθεσης της πολεοδόμησης της χώρας στις τουριστικές επιχειρήσεις, τον ΣΕΤΕ, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς  και τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις εκμετάλλευσης φυσικών πόρων αφού περιλαμβάνει πολλές φωτογραφικές διατάξεις που εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα και διευκολύνουν συγκεκριμένους επενδυτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει σαφές ότι θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν δάση και δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους αιγιαλούς και τις ακτές. Το νομοσχέδιο αυτό και το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι όλη η εικόνα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των κοινών αγαθών. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση των δημοσίων εκτάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος θα γίνεται με βάση τα επιστημονικά αποδεκτά και το δημόσιο συμφέρον."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.