Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δήλωση Παραστατίδη για την πώληση της ΔΕΗ

"Σε σχέση με την πώληση της ΔΕΗ, αλήθεια από πότε η Τρόικα αγωνιά προκειμένου ο λαός να έχει φτηνό ρεύμα;
Μέχρι σήμερα υπάρχει έστω και ένα μέτρο που ψηφίστηκε στην Βουλή ως προαπαιτούμενο για τις περιβόητες δόσεις και εφαρμόζει η Κυβέρνηση, που να ευνοεί το σύνολο του πληθυσμού;  (βλπ. Απελευθέρωση σε γάλα, ψωμί, φάρμακα κ.λ.π.)

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά αφήνω να την δώσουν όλοι αυτοί που υφίστανται το βάρος αυτών των μέτρων.

Το επιχείρημα από πλευράς Κυβέρνησης, πως πωλείται το 30 % της ΔΕΗ , προκειμένου ο καταναλωτής να απολαμβάνει φθηνό ρεύμα και καλύτερες υπηρεσίες, δεν ισχύει , επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία και είναι απάτη.

Ο καταναλωτής όλα αυτά τα χρόνια, παρότι έχει απελευθερωθεί από το 2003 η παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας, δεν είχε κανένα όφελος, αντιθέτως γνώρισε μια σημαντική επιβάρυνση από την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αποτελέσματα από την πώληση της ΔΕΗ δεν χρειάζεται κανείς να περιμένει προκειμένου να τα διαπιστώσει. Αρκεί να δούμε τι συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις όπως :

Στην Βουλγαρία, όπου μετά την παραχώρηση σε ιδιώτες της αντίστοιχης ΔΕΗ αυξήθηκαν τα τιμολόγια 100 % . Αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό του κόσμου και την πτώση της Κυβέρνησης. 


Στην Βρετανία, που είναι μια πιο προηγμένη βιομηχανικά χώρα, οδήγησε 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά σε ενεργειακή φτώχια.
Στην Γερμανία, επέφερε αύξηση στα τιμολόγια 22 % μέσα σε μόλις 2 χρόνια.

Συνολικά η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε σε 24 χώρες της Ευρώπης, από τις οποίες στις 20 υπήρξε σημαντική αύξηση στα τιμολόγια από 15 -25 %.

Αυτό που ετοιμάζεται να διαπράξει η Κυβέρνηση σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι σκάνδαλο «Μεγατόνων».

Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «ξεπούλημα» τυχαία. Αν λάβει κανείς υπόψη πως παραδίδει εξασφαλισμένο πελατολόγιο που αντιστοιχεί στο 30 %, παραχωρεί έτοιμη περιουσία, έτοιμη δουλειά και διασφαλισμένα μεγάλα κέρδη χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο. Είναι πέρα από βέβαιο ότι η Κυβέρνηση αυτή είναι δέσμια των μεγάλων συμφερόντων.

Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να αγωνιστούν ώστε, να αποτραπεί η εκποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως η Ηλεκτρική Ενέργεια και το Νερό, καθώς επίσης το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.