Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μικρή ΔΕΗ * Επιστροφή στις ρίζες και δημοκρατία

Για την μεταφορά ο Βασίλης  Βαλκάνος
Γιου χου τριχωτά μου πολυαγαπημένα εδώ είμαστε. Μέσα Ιουλίου ζέστη πολύ αλλά και πολύ καφενείο. Ανάποδα πλέον κρεμασμένος στο δέντρο λόγω ζέστης κρεμόμουν από την ουρά μπας και δροσιστώ και νάσου η δραστηριότητα του καφενείου ήρθε να ταράξει την ηρεμία της ζούγκλας. Μικρή ΔΕΗ! Ναι ναι!
Δεν μας έφτανε η μεγάλη ΔΕΗ πάρτε και μια μικρή ΔΕΗ να έχετε. Διότι αφού λύθηκαν όλα τα άλλα προβλήματα μας έπρεπε να λυθεί και αυτό. 

Συνοψίζω: Οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν και έτσι αναπτύχτηκε η Ελληνική οικονομία. Πλέον μόλις αργήσεις την δόση σου έρχεται η εξώδικη καταγγελία από Λονδίνο περικαλώ όπου σου λέει κάτι ακαταλαβίστικα του τύπου πουλήθηκε η απαίτηση σε ξένο οίκο και αυτός όμως ο οίκος έχει πληρεξούσιο με την ίδια τράπεζα που του πούλησε τα δάνεια και πρέπει να εισπράξει το δάνειο στο σύνολό του διότι θα καταστεί ληξιπρόθεσμό και άλλα σπουδαία. 


Δεν μιλάμε για τις πιστωτικές κάρτες με τα επιτόκια ρεκόρ . Εκεί αν κάνεις το λάθος και πληρώσεις αντί 100 ευρώ 99 τότε θα σου τηλεφωνεί κάποιος εκπαιδευμένος ανάγωγος κάθε ημέρα επί δυο φορές να στο υπενθυμίζει. Ανάπτυξη μαθέ!

Τα του ΟΤΕ και λοιπών κινητών λύθηκαν επίσης Μόλις καθυστερήσεις μια ημέρα τον λογαριασμό σου τηλεφωνεί πάλι το ανάγωγο, γιατί το εκπαίδευσαν να είναι ανάγωγο όπου μετά από μια ολιγόλεπτη ανάγωγη ανάκριση σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σου ζητάει πότε και πως θα πλερώσεις αλλιώς πάπαλα τηλέφωνο.

Την τηλεόραση την αναπτύξαμε επίσης. Όλα τα της προκοπής είναι στα καλωδιακά που σου τηλεφωνούν κάθε ημέρα περίπου τρεις φορές για να εγγραφείς πάντα μέσω ανάγωγου και της γνωστής ανάκρισης. Και βέβαια μόλις γραφτείς και αργήσεις τον λογαριασμό θα εμφανίζεται το ανάγωγο ενώ είσαι με ορό και θα ρωτάει εκείνο το αμίμητο: Πότε θα καταβάλετε την οφειλή σας για να το σημειώσω;

Έμεινε η ΔΕΗ. Η ριμάδα αυτή η ΔΕΗ που αφού την μπούκωσαν με εργαζόμενους και άλλα λοιπά συνδικαλιστικά είπαν δεν την πουλάμε την μισή και κάτι παρακάτω για να έχουμε ανταγωνισμό;


Καλά μιλάμε για μεγάλη επινόηση ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης μπροστά στις ιδέες των καφενόβιων που κυβερνώντες ήταν γατάκια. Το ρεύμα λοιπόν δεν θα έρχεται έτσι θα έρχεται γιουβέτσι! Δηλαδή ενώ τώρα είχες μια μικρή ελπίδα όταν αρρώσταινες ή όταν δεν είχες δουλειά να έχεις λίγο ρεύμα. Με την μικρή Θα προσαρμοστούν όλα στα αναπτυξιακά νέα μέτρα δεν πλήρωσες στην ώρα σου; Τηλέφωνο από το ανάγωγο και τσούπ! Θα βρίσκεσαι χωρίς ρεύμα. Άμεσα και αποτελεσματικά!

Σοφή απόφαση η μικρή ΔΕΗ με την οποία είμαι σίγουρος συμφωνούν όλα τα βλαμμένα που ανατρέφονται με τα νέα τεχνοκρατικά πρότυπα golden boys.

Σοφότατη διότι με όλες αυτές τις διακοπές παροχών επιστρέφουν σιγά σιγά όλοι στην ζούγκλα και στα σπήλαια όπου ζούμε χωρίς ρεύμα. Λιγότερο βέβαια αλλά ήρεμα και ευτυχισμένα.

Τι υπέροχο που θα βρίσκομαι άμεσα χωρίς ρεύμα! Και χωρίς πνεύμα! Θα κάνω όμως νεύμα! Νεύμα στην δημοκρατία !Που είναι πολύ μακριά και μόλις αμυδρά με κοιτάζει απορημένη ……

Ποιητικός
Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.