Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Έφυγε ο Θεόδωρος και ήρθε ο Γιώργος στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο πολίτης, τόνισε ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ), ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών, κυρίως αυτών που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. «Μέσω του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, θα είμαι κοντά στους πολίτες για να υπηρετήσω τον κεντρικό στόχο της χώρας, να κάνουμε καλύτερη την ζωή του καθενός μας», επισήμανε ο κ. Ορφανός. Αναφερόμενος στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Ορφανός τόνισε πως μπορεί να παίξει ένα διαμεσολαβητικό και προωθητικό ρόλο, έτσι ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στην ανάπτυξη της χώρας. 

«Ένα ρόλο, ο οποίος δίνει τεράστιες δυνατότητες, καθώς κοιτά προς τα βόρεια και όχι προς τα νότια», σημείωσε και πρόσθεσε πως πρόθεση του είναι να προσδώσει στην περιοχή ένα επιθετικό χαρακτήρα, με την αξιοποίηση των υποδομών που διαθέτει. «Εμείς πρέπει να προωθήσουμε όλες εκείνες τις δραστηριότητες, οι οποίες θα μας δώσουν ώθηση να πρωταγωνιστήσουμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και σημείωσε ότι επί 2000 χρόνια, η Θεσσαλονίκη ήταν η δεύτερη πόλη τριών αυτοκρατοριών (Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική) επειδή, όπως υπογράμμισε, αξιοποίησε τον χώρο και τις δυνατότητες που διαθέτει. 

 Επιπλέον, ο κ. Ορφανός τόνισε πως θα συνεργαστεί στενά με τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων του ΥΜΑΘ (ΔΕΘ, ΕΥΑΘ, Ζώνη Καινοτομίας, ΚΕΔΑΚ), στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της καινοτομίας και της δυναμικής που έχουν. «Θα ενισχύσουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν οι διοικήσεις, στόχος των οποίων θα είναι να γίνει η ζωή των πολιτών ευκολότερη. Θα δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε καινούργιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και το INTERREG, σημείωσε και κατέστησε σαφές πως πρόθεση του είναι να συνεργαστεί και με τους τρεις περιφερειάρχες. 

«Θέλω να γνωρίζετε ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι ανοιχτή για όλους και για όλες», δήλωσε ο κ. Ορφανός και παρατήρησε πως «δεν υπάρχουν όρια να ενισχύσουμε τον πολίτη στην δύσκολη αυτή εποχή». «Θα διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω απ’ όσα πέτυχε ο Θόδωρος (Καράογλου), έτσι ώστε αυτή η εξελικτική προσπάθεια να δημιουργήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης που θέλουμε και ονειρευόμαστε, ως ένα εργαλείο, το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στην περιοχή», επισήμανε ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ευχήθηκε να φανεί αντάξιος του προκατόχου του.

Θ. Καράογλου «Το ΥΜΑΘ μετατράπηκε σε αναπτυξιακό εργαλείο»
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου τόνισε πως μέσα στα δύο χρόνια της θητείας του, το ΥΜΑΘ εξελίχθηκε σε αναπτυξιακό εργαλείο για τη Μακεδονία και τη Θράκη και καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών. 

«Επιχειρήσαμε να προσδώσουμε και ένα αναπτυξιακό χαρακτήρα στο ΥΜΑΘ, βάζοντας νέες αρμοδιότητες, όπως είναι η ενσωμάτωση της επιχειρησιακής μονάδας ανάπτυξης, όπου για πρώτη φορά, το ΥΜΑΘ για πρώτη φορά στην ιστορία του έγινε φορέας υποδοχής, ελέγχου νομιμότητας, αξιολόγησης και τελικής έγκρισης όλων των επενδυτικών σχεδίων», τόνισε ο κ. Καράογλου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ επεξεργάζεται 300 ευρωπαϊκά επενδυτικά σχέδια και 315 ερευνητικά σχέδια από όλη την Μακεδονία και την Θράκη, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ. 

«Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας», επισήμανε και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά, κατατέθηκε αυτοτελώς νόμος από το ΥΜΑΘ για την επαναλειτουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση ΔΕΘ-HELEXPO». 

 Τέλος, ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε το προσωπικό του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για τη συνεργασία που είχαν ενώ αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του, Γιώργο Ορφανό, τον χαρακτήρισε «άξιο, ικανό, αξιοπρεπή και έντιμο πολιτικό που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.