Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Παρίστανε την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου και τσιμπούσε χρήματα και τιμαλφή από αφελείς πιστούς

- Συνελήφθη ως δράστης 49χρονη ημεδαπή, η οποία παριστάνοντας είτε την εκπρόσωπο Πατριαρχείου είτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα αποσπούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή
- Το παράνομο όφελος που αποκόμισε υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ ενώ η αξία των τιμαλφών εκτιμάται άνω των 40.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις απάτης και μίας (1) απόπειρας από 49χρονη ημεδαπή σε βάρος ηλικιωμένων.

Η 49χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (21-06-2014) στην Καλαμαριά, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από απόπειρα εξαπάτησης 69χρονου ημεδαπού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 49χρονη έχοντας σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, επισκεπτόταν ηλικιωμένα άτομα στις οικίες τους και παριστάνοντας είτε την εκπρόσωπο Πατριαρχείου, είτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη συνεργασία της με επιφανή πρόσωπα, αποσπούσε ή αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή της στις οικίες των ηλικιωμένων, τους ενημέρωνε ψευδώς ότι είχαν κερδίσει σε κλήρωση (¨κλήρωση κλειδαρίθμων¨) είτε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, είτε μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, τα οποία όμως για να τους καταβληθούν, έπρεπε ως προϋπόθεση να επιδεικνύουν στην 49χρονη, τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα προκειμένου να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό.

Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε ακόμα και με βία.

Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσε από τους ηλικιωμένους να της παραδίδουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισής του σειριακού του αριθμού, με δήθεν τυχερό αριθμό και αντί αυτών τους επέστρεφε τεχνηέντως πλαστά χαρτονομίσματα.

Συνολικά, η συλληφθείσα δρώντας από το Μάρτιο του 2012 στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σερρών, κατάφερε να αποσπάσει από τους παθόντες το συνολικό χρηματικό 11.530 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 43.500 ευρώ περίπου.

Στην κατοχή της, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έντεκα (11) τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές των ΕΛ.ΤΑ.,
Τριάντα οκτώ (38) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, 

Δύο έγγραφα που φαίνονταν ως προερχόμενα από Εκκλησιαστικές Αρχές, 

Πλήθος πλαστών εγγράφων ως προερχόμενα από Υπουργείο και από Εκκλησιαστική Αρχή, 

Μπλοκ αποδείξεων που είχαν τη σφραγίδα ιδρύματος για παιδιά με αναπηρία.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ληστείας, κλοπής, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ενώ επιπλέον, εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρόδου και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της ληστείας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.