Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Νέε Δήμαρχε, μέτρησες πόσα αναίσθητα μοσχάρια έχει το Κιλκίς;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος 
Και φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα τα καημένα τα μοσχαράκια Δήμαρχε. Μιλάμε για τα άλλα τα δίποδα αναίσθητα μοσχάρια, δήμαρχε. Άραγε τι θα κάνεις με αυτούς; Όχι μόνο εσύ βέβαια, αλλά και οι άλλοι υπεύθυνοι τήρησης των νόμων οι οποίοι δεν φαίνεται και να τα πολυκαταφέρνουν με την ανομία που επικρατεί στο Κιλκίς..
Που λες δήμαρχε, εκτός από τους άθλιους βάνδαλους κοπρόσκυλα οποιασδήποτε ηλικίας, που καταστρέφουν χωρίς λόγο τη δημόσια περιουσία, που αναγκαζόμαστε να ξαναπληρώνουμε εμείς τα κορόϊδα την ψυχοπάθειά και τα αίσχη τους, λες και μας περισσεύουν χρήματα, υπάρχουν ακόμη χειρότεροι.

Σε αυτούς τους βλάκες τι πρέπει να κάνεις άραγε; Φόλα και εδώ; Κοστίζει. Να τους φτύσεις; Το σάλιο μας είναι σημαντικό.. Nα τους καταγγείλεις; Μα θα βρεθούν οι εξυπνάκηδες να τους υπερασπιστούν.. Στους ανθρώπους φέρεσαι σαν άνθρωπος, σε αυτούς όμως που είναι ζώα, φέρεσαι αναλόγως..

Αυτός είναι ο σημερινός Έλληνας και κατ επέκταση ο Κιλκισιώτης, ο Καρδιτσιώτης κτλ δήμαρχε. Μπόλικη θεωρία, άφθονη άποψη, συμβουλές, ιδεολογία εκ του ασφαλούς.. Διότι όταν έρθει η ώρα να κάνεις πράξη τα αυτονόητα, τότε έρχεται το ζόρι...

Πόσο γελοίος πρέπει να είσαι, όταν καταπατάς με τσαμπουκά, με ψευτομαγκιά, με θράσος, μια θέση πάρκινγκ που μπορεί να χρειαστεί ένας τυφλός, ένα ανάπηρο παιδάκι να πάει στο γιατρό ή μια βόλτα. Πόσο αναίσθητο βόδι πρέπει να είσαι, όταν κλείνεις το δρόμο-ράμπα σε ένα καρότσι, γιατί έτσι γουστάρεις, η γιατί σε βολεύει;

Μπράβο είσαι μάγκας. Χαζός είσαι να περπατήσεις λίγο παραπάνω για να πας για καφέ; Θα παρκάρεις εκεί που σε βολεύει.. Τι σε νοιάζει ο ανίκανος σωματικά και ψυχικά, αυτός που δεν έχει τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του λόγω συνθηκών υγείας;

Δεν ντρέπεται κανένας σε αυτή την πόλη δήμαρχε, όταν στη θέση αναπηρικού οχήματος, ο δήμος τοποθέτησε σκουπιδοτενεκέδες ( μπροστά στην παλιά Εμπορική); Το Σεπτέμβριο που θα αναλάβεις, τι θα κάνεις; Θα βγάλεις την ταμπέλα, ή τους κάδους..; Γιατί οι προκάτοχοί σου...., ζαμαν φού που λένε και οι Γάλλοι..

Δήμαρχε, αυτός που δεν σέβεται τον ανήμπορο, αυτός που καταστρέφει τη δημόσια περιουσία, αυτός που χλευάζει την τάξη και το νόμο με τις πράξεις του, στη αρχή τον νουθετείς. Λογικά θα σε γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όπως και οι υποστηρικτές του, και φυσικά πολύ καλά θα κάνουν. Για αυτό και τραβάμε τόσα και τόσα φυσικά.

Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ και εγώ. Την απάντηση την έδωσε πριν πολλά χρόνια ο Μαχάτμα Γκάντι, και θα το κάνουμε πράξη: «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, και μετά νικάς». Το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρο..

ΥΓ οι φωτογραφίες είναι σημερινές,"φρέσκα κουλούρια", και φυσικά καθημερινές











3 σχόλια:

  1. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά την πόλη μας. Ο καθένας παρκάρει όπου τον βολεύει χωρίς να νοιάζεται για τίποτα και για κανέναν. Κι όμως αυτά τα πέντε λεπτά που μπορεί να αφήσει κάποιος το όχημα πάνω σε μια μπάρα, εκείνη τη στιγμή κάποιος που θα έχει την ανάγκη να ανέβει στο πεζοδρόμιο ή να κατέβει από αυτό δεν θα μπορέσει. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός ούτε προς τους άλλους οδηγούς αλλά ούτε προς τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια. Ας συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτήν την πόλη.

    Πρόσφατα παρατήρησα ότι στη στροφή για την Πολυτεχνείου τοποθέτησαν κάποιους πλαστικούς κώνους στην άκρη του δρόμου. Ίσως αν το βλέπαμε και σε άλλους δρόμους να ήταν μια καλή αρχή για κάτι καλύτερο..Επίσης, η τροχαία ας ξεκινήσει να κόβει κλήσεις επιτέλους σε όλους τους παράνομους και όχι μόνο σε αυτούς που βρίσκονται στην 21ης Ιουνίου..μήπως και βάλουμε λίγο μυαλό...βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως εχει πολλα.Ενα απ αυτα εισαι και συ!Μαθε να γραφεις χωρις να χαραχτηριζεις τοσο ασχημα στα αρθρα σου.Απορω πως σ αφηνουν και γραφεις ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο κι αυτο τ αρθρο σου, περιγραφεις τα προβληματα στην πολη ως εχουν!! βεβαια τα μοσχαρια ειναι πιο ευαισθητοποιημενα απο μερικους συμπολιτες μας!!!
    ( Μπορειτε να αναφερθειται και στο θεμα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!!!!! σε καποιο αλλο αρθρο σας, σε πολλες περιοχες χρησιμοποιουν μπλε καδους για συμβατα σκουπιδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.