Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: "Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με επιδότηση του ΟΕΚ"

Το φλέγον ζήτημα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων που αφορά δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες με επιδότηση του ΟΕΚ επανέφεραν στη βουλή 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η μείωση των εισοδημάτων, η ανεργία και εν γένει οι μνημονιακές πολιτικές έχουν περιορίσει δραματικά τα οικογενειακά εισοδήματα των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, από τις οποίες έχουν δανειστεί.

Οι επαναλαμβανόμενες μάλιστα δεσμεύσεις και εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας για ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων δεν έχουν ούτε κατ’ ελάχιστο υλοποιηθεί, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες της για επανεξέταση του ζητήματος.

Τέλος, οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να λάβουν άμεσα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες αλλά και τί μέτρα θα λάβουν προκειμένου να σταματήσουν την εκβιαστική πρακτική των τραπεζών οι οποίες αρνούνται να επιμηκύνουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου