Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Νέες προσκλήσεις για την ένταξη στο Μέτρο 2.1 των Υδατοκαλλιεργειών και 2.3 της Μεταποίησης του ΕΠΑΛ 2007/2013

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπέγραψε νέες προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενταχθούν στο Μέτρο 2.1 των Υδατοκαλλιεργειών και το Μέτρο 2.3 της Μεταποίησης του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Όσον αφορά στο Μέτρο των Υδατοκαλλιεργειών, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.350.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.500.000 ευρώ αφορούν στις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης και 8.850.000 ευρώ, στις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης.

Αντίστοιχα για το Μέτρο της Μεταποίησης, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ, εκ των οποίων 500.000 ευρώ αφορούν στις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης και 10.000.000 ευρώ, στις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε σχετικά:

« Ο τόπος μας πρέπει να πατήσει στα στρατηγικά πλεονεκτήματα που του προσφέρει ο πρωτογενής τομέας σε όλη του την κλίμακα, από τη φυτική και τη ζωική παραγωγή, τη μελισσοκομία κι άλλους κλάδους, αλλά ιδιαίτερα τον κλάδο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για να εξέλθει η χώρα από την κρίση. 

Ο κλάδος των Υδατοκαλλιεργειών αποτελεί έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, τα οποία συγκαταλέγονται στα πρώτα εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας και αποτελεί τον κύριο προμηθευτή μεσογειακών ειδών (τσιπούρα, λαβράκι) παγκοσμίως.

Οι δυο νέες προσκλήσεις για τις Υδατοκαλλιέργειες και τη Μεταποίηση, έρχονται σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε στο ΥπΑΑΤ για την ενίσχυση του κλάδου, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, με την χρηματοδότηση επενδύσεων άνω των 100 εκ. ευρώ, όσο και σε θεσμικό, με τη θεσμοθέτηση των ΠΟΑΥ και το Νομοσχέδιο που καταθέσαμε στη Βουλή και συζητούμε σήμερα στην Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου. 

Πιστεύουμε στην επίτευξη της βιωσιμότητας του κλάδου. Μια βιωσιμότητα, η οποία δεν πρέπει να παραμείνει στα μέχρι τώρα στερεότυπα της περιβαλλοντικής διάστασης, αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον τόπο, να διευρυνθεί στην κοινωνική διάσταση, με την υποστήριξη υποδομών για τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους και στην οικονομική διάσταση με την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας, της ποιότητας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. 

Στόχος μας και όραμά μας είναι να υποστηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, ώστε τα προϊόντα που παράγει, να αξιοποιούνται στο 100%, αυξάνοντας την ποιότητά τους και αποκτώντας προστιθέμενη αξία. Επενδύουμε στην αειφορία, αναδεικνύουμε και στηριζόμαστε στην ποιότητα και στην ποικιλομορφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.