Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΟΛΜΕ προς Κάρολο Παπούλια: "Πρέπει να συντηθούμε"

Επιστολή ΟΛΜΕ προς τον τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Όπως γνωρίζετε, με το άρθρ. 82 του ν.4172/2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1.845 εκπαιδευτικοί της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης διαλύοντας παράλληλα εκπαιδευτικές δομές του δημόσιου σχολείου που έχουν εξαιρετική προσφορά στην εκπαίδευση και σημαντικό μαθητικό δυναμικό.
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σχετικές προκηρύξεις. Οι θέσεις όμως που έχουν προκηρυχθεί δεν καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός πως υφίστανται οι σχετικές ανάγκες. Σε αυτό συνηγορεί και η ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ έχασαν τους καθηγητές τους. Στα περισσότερο σχολεία δεν έκαναν μάθημα ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για πολλούς μήνες την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σχολεία που έχουν κενά εκπαιδευτικών.

Κύριε Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Στις 22 Μαρτίου 2014, το Ελληνικό Κράτος προχωρά στην απόλυση μονίμων εκπαιδευτικών για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση μαζί σας για την επίλυση του κορυφαίου αυτού ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.