Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με τους υπεύθυνους του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς

Συνάντηση με τους υπεύθυνους του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που ανήκει στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) είχε στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος και υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Π.Τονικίδης. Συγκεκριμένα στο γραφείο του τον επισκέφθηκαν η κ. Ελ.Τεχλικίδου Διευθύντρια του Σχολείου και η κ. Νικ.Ορφανίδου λογοθεραπεύτρια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Κατά την συνάντηση οι υπεύθυνες του Σχολείου ενημέρωσαν τον κ.Τονικίδη για τη λειτουργία του Ε.Ε. Ε.Ε.Κ., αλλά και τους άμεσους στόχους του. Συγκεκριμένα έθεσαν ως επείγοντα τα παρακάτω ζητήματα.

1. Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ λειτουργούν με επιτυχία διάφορα εργαστήρια με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών. Το ζητούμενο είναι η σύνδεση αυτών των εργαστηρίων με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας. Με την εξέλιξη αυτή οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ θα αποκτήσουν ένα βαθμό αυτονομίας ώστε μαζί με τις όποιες δεξιότητες τους να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση.

2. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα εκπόνησης ειδικών προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας. Προς το σκοπό αυτό κρίνεται σκόπιμη η επίσκεψη των εκπαιδευομένων μαθητών στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και άλλους φορείς της πόλης, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στους τρόπους επικοινωνίας.

3. Επίσης, ενημέρωσαν τον κ.Τονικίδη για μια δράση του Σχολείου με σκοπό τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών από μπουκάλια, ώστε με έναν αριθμό να γίνεται η προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων. Η δράση μέχρι στιγμής εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.

Ο κ.Τονικίδης αφού συνεχάρη τη Διεύθυνση και μέσω αυτής όλους τους εργαζόμενους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στους στόχους που έχουν τεθεί. Δεσμεύθηκε για συνέχιση των επαφών με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ.Κ και στήριξη από το Επιμελητήριο και τις υπηρεσίες του.

Τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα επισκεφθεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και θα παραδώσει στη Διεύθυνση ένα αναπηρικό αμαξίδιο δωρεά ενός μέλους του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.