Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σε νέα τροχιά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ - η Agroplus Κιλκίς συμμετέχει

Έως και την Παρασκευή 14-2-2014 κατατέθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από τους φορείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Η διαδικασία αφορά αλλαγές που θα επηρεάσουν τον τρόπο υποβολής δηλώσεων για τα επόμενα επτά χρόνια. 
Σύμφωνα με την δρομολογημένη διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (η οποία συζητήθηκε και συζητιέται ποικιλοτρόπως) οι δηλώσεις ΟΣΔΕ μπορούν να γίνονται πλέον με διάφορους τρόπους κι όχι από το μοναδικό σημείο - Πύλη- όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Μπορεί λοιπόν ο παραγωγός να καταχωρήσει μόνος του την δήλωση ΟΣΔΕ (εφόσον έχει την σχετική εξοικίωση κι εξοπλισμό, Η/Υ, σκάνερ, κλπ) ή να κάνει χρήση των πιστοποιημένων φορέων  τύπου Α' (που μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας σε κάθε περιοχή).

Η Agroplus συνεχίζοντας τις υποστηρικτικές της υπηρεσίες προς τους Γεωργούς έχει καταθέσει αίτημα πιστοποίησης ως φορέας τύπου Α' διεκδικώντας τη δυνατότητα καταχώρησης και υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ.
Επειδή έχει δημιουργηθεί πιθανότατα μια σύγχυση στους παραγωγούς για το πως θα κάνουν την αίτησή τους στο ΟΣΔΕ, διευκρινίζουμε ότι:
  • η Agroplus ως φορέας τύπου Α' (εφόσον πιστοποιηθεί) θα είναι "ανοικτή" είτε στους γνωστούς αιτησιογράφους κάθε οικισμού είτε σε συνεργαζόμενους γεωπόνους και προφανώς απευθείας σε παραγωγούς
  • Επομένως ο παραγωγός θα μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του στο ΟΣΔΕ με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούσε και τις προηγούμενες χρονιές, εφόσον αυτός τον εξυπηρετούσε
  • Θα δοθεί δυνατότητα σε όσους συνεργαζόμενους το επιθυμούν να εκπαιδεύονται και να συμμετέχουν πιο ενεργά τις επόμενες χρονιές στην όλη διαδικασία, προσαρμοζόμενοι σε ενδεχόμενες νέες απαιτήσεις που θα προκύψουν, ώστε να μην πεταχτούν ξαφνικά εκτός της διαδικασίας.
  • Οι εξουσιοδοτήσεις που ζητείται να υπογράψουν οι παραγωγοί προς τους φορείς Α' δεν είναι δεσμευτικές ούτε υποχρεούνται να μην κάνουν και δεύτερη και τρίτη.. (αν και πολλοί ισχυρίζονται σκοπίμως το αντίθετο)
  • Επιδιώκουμε τη μείωση κόστους πιστοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παραγωγών σκληρού σίτου μέσα από την δήλωση ΟΣΔΕ
  • Η όλη προσπάθειά μας δεν έχει σκοπό την οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τις συνεταιριστικές οργανώσεις του νομού με τις οποίες πάντοτε επιδιώξαμε κι επιδιώκουμε διόδους συνεργασίας.
Επειδή η επιτυχία του εγχειρήματος αφορά όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία των αιτήσεων ΟΣΔΕ, καλούμε όλους να δυναμώσουν το εγχείρημα με την παράδοση στην εταιρία μας όσο το δυνατόν περισσότερων εξουσιοδοτήσεων για την υποβολή αιτήσεων. Έντυπα αιτήσεων μπορεί να βρει κάποιος στα γραφεία μας ή στους συνεργάτες μας αιτησιογράφους και γεωπόνους.

Agroplus 

21ης Ιουνίου 199
61100 Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.