Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο μπαμπάς μπαμπουίνος δεν είναι τυχαία αρχηγός της φυλής

Για την αντιγραφή ο Βασίλης Βαλκάνος 
Έχει νικήσει κατά κράτος τους αντιπάλους του ενώ διακατέχεται εκτός της δύναμης του και από διορατικότητα και πνεύμα δικαιοσύνης, το οποίο προστατεύει όλη την φυλή μέσω των σοφών λύσεων που δίνει σε κάθε πρόβλημα. Παράλληλα δέχεται και τα παράπονα από τα δίποδα όταν αυτά είναι σε αδιέξοδο.

Αραχτός στο ψηλότερο δέντρο της ζούγκλας απολαμβάνει τις παροχές των λοιπών τριχωτών ειδών, κυρίως σε ξύσιμο, αλλά όταν χρειαστεί παρεμβαίνει στα του καφενείου της βουλής των δίποδων, κυρίως από αγανάκτηση.

Τελευταία πολλά από τα δίποδα παραπονιούνται για την εφαρμογή της τεχνολογίας που ο των οικονομικών έχει επιβάλει. Τaxis, ταξί, ταξικό, κάπως έτσι το λένε. 


Μπήκε λοιπόν και ο πάνσοφος για να δει τι γίνεται και διαπίστωσε τα εξής προοδευτικά που η φυλή μας δεν μπορεί να κατανοήσει. Κατ' αρχήν όλοι μα όλοι, παππούδες, γιαγιάδες, άνεργοι και μη, πρέπει να διαθέτουν internet με σύνδεση μόνιμη και να ενημερώνονται διαρκώς. 

Δεύτερον πρέπει να είναι άριστοι χρήστες στα ογδόντα τους του υπολογιστή και του διαδικτύου. Τρίτον πρέπει να είναι και μάντεις. Πολύ σωστό διότι στην χώρα των μαντείων, Δελφών Δωδώνης κλπ όλοι είμαστε μάντεις. 

Για παράδειγμα θέλεις να κάνεις διακανονισμό στην εφορία και είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχεις άριστο τελευταίου τύπου υπολογιστή φυσικά και ιντερνέτ υψηλών ταχυτήτων διότι δεν βιώνεις κρίση. 

Χρωστάς γιατί είσαι απατεώνας στην εφορία ενός σπουδαίου και άψογου κράτους που διακρίνεται από συνέπεια και τις παροχές του. Είσαι κατ' αρχήν απαράδεκτος που χρωστάς στο κράτος με το άριστο σύστημα υγείας, με την παιδεία, με τους δρόμους, τα τρένα και τα αεροπλάνα με τις τιμές σε απόλυτο έλεγχο, την φθήνια παντού, την πρόνοια τα ασφαλιστικά ταμεία με τις άριστες παροχές. 

Πας έτσι για διακανονισμό αλλιώς πάει το ημιυπόγειο που σου άφησε η μάνα σου η καθαρίστρια από τις οικονομίες μιας ζωής και έχεις χαρακτηριστεί για αυτό κάτοχος ακίνητης περιουσίας. 

Μπαίνεις στην σελίδα του διακανονισμού και να σου η αθάνατη Ελληνική ευφυΐα των δίποδων εν εξελίξει. Αφού το ερωτηματολόγιο σε τυραννήσει αρχικά και ζητά τις δόσεις και τα λοιπά, σου θέτει υποχρεωτικά τρεις σημαντικότατες και πανέξυπνες ερωτήσεις. 

Πρώτη πόσα βγάζεις τον μήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δηλαδή πρέπει να ξέρεις πόσοι πελάτες θα σου έρθουν. Δεύτερη πόσα προσδοκάς να βγάζεις τον μήνα. Δηλαδή πόσο θα τους χρεώσεις και τι θα εισπράξεις. Τρίτη πόσες είναι οι υποχρεώσεις σου ανά μήνα. Δηλαδή αν θα αρρωστήσεις αν θα σου χαλάσει το αυτοκίνητο κλπ. Λογικά πράγματα.

Σε αυτό το σημείο ο μπαμπάς μπαμπουίνος μένει άφωνος. Τα δίποδα εν εξελίξει τελικά είναι πολύ μπροστά δεν τους φτάνουμε με τίποτα! Τι μυαλό, τι μαντικές ικανότητες είναι αυτές!

Τι παροχές μέσω internet. Άσε που ότι γράψεις ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Δηλαδή ο των οικονομικών και τα τσιράκια του θέλουν προβλέψεις πολλές προβλέψεις. Προβλέπει όμως και ο σοφός πίθηκος άλλα πράγματα! Ότι θα βρέξει τελικά και θα βρέξει πολύ. Θα βρέξει πολλές σφαλιάρες.

Με την σανίδα να μουλιάζει
Ο μπαμπάς μπαμπουίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.