Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Κιλκίς



Με την κοπή της βασιλόπιτας ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς, την περασμένη Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ, με την παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών συλλόγων, οι οποίοι θεωρούνται μέλη της επιμελητηριακής οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος Παύλος Τονικίδης.
Τόσο η ίδια η σεμνή εκδήλωση όσο κι ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης προσφέρονταν για έναν απολογισμό δραστηριοτήτων της χρονιάς που πέρασε, με τον κ. Τονικίδη να αναφέρεται σε σημαντικές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, όπως οι παρεμβάσεις για τα δάνεια των επιχειρήσεων, το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, η συνέλευση των επιμελητηρίων της χώρας στο Κιλκίς, η δρομολόγηση του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου κα.

Αναφερόμενος στη νέα χρονιά, ο πρόεδρος του ΕΒΕ έκανε λόγο για ανάγκη δυναμικών παρεμβάσεων, καθότι κινδυνεύει ο ίδιος ο επιμελητηριακός θεσμός, ενώ η επιχειρηματικότητα έχει τεθεί στο στόχαστρο και περίπου ποινικοποιείται. «Μόνο υποσχέσεις παίρνουμε από την κυβέρνηση και τα υπουργεία. Είναι εχθροί της πατρίδας όσοι επιβάλουν εξοντωτικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα Επιμελητήρια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τονικίδης.

Στον αντίποδα του αρνητικού για την επιχειρηματικότητα κλίματος, υπάρχει το παράδειγμα μιας εξαιρετικά σημαντικής επένδυσης που θα γίνει στο Πολύκαστρο από εταιρεία που εδρεύει στις Βρυξέλες. Μια επένδυση, που όπως είπε ο κ. Τονικίδης θα γίνει χάρη στις ενέργειες του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Σταύρος Χατζηγεωργιάδης επέκρινε την απουσία του γραμματέα και του επόπτη οικονομικών του ΔΣ, από μια συνεδρίαση με αντικείμενο τον απολογισμό, ενώ παράλληλα ζήτησε μεγαλύτερη ενημέρωση για τα` αποτελέσματα ενεργειών που υλοποίησε η διοίκηση.

Όπως τόνισε ο κ. Τονικίδης στην απάντησή του, θα ζητηθεί από όσους δεν συμμετέχουν συστηματικά στις συνεδριάσεις και στις δραστηριότητες του ΕΒΕ, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους για ν` αντικαθίστανται απ` τους επιλαχόντες.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του ΔΣ συνεχάρησαν τον παρόντα στη συνεδρίαση, Χρήστο Τσανασίδη, για την εκλογή του στη διοίκηση της ΓΕΣΕΒΕ, κάνοντας λόγο για καλύτερη συνεργασία των δυο φορέων στο μέλλον.

Προαστιακός
Δυο διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μ` αντικείμενο τη λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης και τη σιδηροδρομική σύνδεση των ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου και Ν. Σάντας, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΙΒΙΠΕΚ, Βασίλη Σεργιαννίδη, στη ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Οι συναντήσεις είχαν ως κύριο στόχο τη ρύθμιση τεχνικών ζητημάτων που αφορούν τα δυό έργα που περιμένει η τοπική κοινωνία και για το οποίο εκδηλώθηκε η παρέμβαση του Επιμελητηρίου προς τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απ` τον περασμένο Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.