Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής "Αλλά...ΖΩ"

Με την λήξη της προθεσμίας (25/01/2014) υποβολής αιτήσεων, για τις υποψηφιότητες επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής - Αλλά…ΖΩ», η συντονιστική επιτροπή παρέλαβε δύο αιτήσεις συνοδευόμενες από βιογραφικά. Τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά είναι:

Ρούσσου Ιωάννα
Τσιτσιμπής Ιωάννης

Βιογραφικό σημείωμα Ρούσσου Ιωάννας
Η Ιωάννα Ρούσσου, γεννήθηκε το 1964, κατάγεται από τη Γουμένισσα Κιλκίς και τα τελευταία 28 χρόνια κατοικεί στην Κρηστώνη Κιλκίς, με την οικογένειά της.

Είναι απόφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τμήματος Νοσηλευτικής και έχει εργαστεί 25 χρόνια στον Νοσηλευτικό χώρο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και σε μονάδες της Θεσσαλονίκης, από τη θέση της νοσηλεύτριας έως και τη θέση της προϊσταμένης. Έχει εξειδικευτεί στην χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση στη Μ.Τ.Ν. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Α.Π.Θ. και οργάνωσε και διοίκησε τη μονάδα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 


Διετέλεσε επίσης προϊσταμένη, στα εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία και στη μονάδα χειρουργείου του νοσοκομείου Κιλκίς. Οργάνωσε και διοίκησε επιπλέον ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης στη Θεσσαλονίκη. Από τη θέση της προϊσταμένης ανέλαβε με προσωπική πρωτοβουλία και ευθύνη την εκπαίδευση των συνεργατών της στο τμήμα αιμοκάθαρσης.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, συμμετείχε σε πανελλήνια αλλά και πανευρωπαϊκά συνέδρια στα πλαίσια επιμόρφωσης, εξέδωσε και παρουσίασε σχετικές εργασίες, συμμετείχε σε βιωματικά εργαστήρια και διοργάνωσε καμπάνια για την εθελοντική αιμοδοσία και δωρέα οργάνων σώματος στο Κιλκίς.

Πέραν του επαγγελματικού χώρου είναι εθελόντρια στο κοινωνικό φαρμακείο του φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς, μέλος της θεατρικής ομάδας στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς από το 1997.

Στα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η ευχέρεια λόγου, η ιδιαίτερη ικανότητα και κατάρτιση στην αντιμετώπιση καταστάσεων άγχους και η ικανότητά της να διοικεί με συλλογική συνεργασία. Είναι κοινωνική και επικοινωνιακή, με βαθιά αίσθηση της συλλογικότητας και του κοινωνικού δικαίου, κάτι που επισφραγίζεται και από τη συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς ως αιρετό μέλος. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχε ποτέ καμία ανάμειξη με τα κομματικά δρώμενα ενώ είναι άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική νοοτροπία, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και με νηφαλιότητα στη σκέψη.

Η συστηματική ενασχόλησή της και το ενδιαφέρον της για τα κοινά του τόπου της, την οδήγησε και στην ένταξή της στην Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής «Αλλά..ΖΩ» με ενεργητικότητα και δυναμικότητα. Στην Πρωτοβουλία συμμετέχει από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσής της, αφού προτάθηκε να είναι μέλος του πρώτου Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας και από τότε εργάζεται σχεδόν ασταμάτητα για την Πρωτοβουλία αυτήν των πολιτών, μέσα στις ομάδες εργασίας, σε συναντήσεις με πολίτες και φορείς.

Βιογραφικό σημείωμα Τσιτσιμπή Ιωάννη

Ονομάζομαι Τσιτσιμπής Ιωάννης, επαγγέλλομαι γιατρός και ζω μόνιμα τα τελευταία 12 χρόνια στο Χέρσο Κιλκίς.

Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα και το 1993 εισήχθηκα μέσω εισαγωγικών εξετάσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ιατρικής. Αποφοίτησα το 1999 και το 2000 διορίστηκα ως αγροτικός ιατρός στις Μουριές Κιλκίς. 

Κατόπιν εκπληρώνω τη στρατιωτική μου θητεία και αναλαμβάνω ως ειδικευόμενος παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς για δύο έτη, αλλάζοντας τελικά την ειδικότητα μου σε Γενική Ιατρική με επανέναρξη το 2012. Στο ενδιάμεσο ιδιώτευσα στο Κιλκίς, είτε μόνος είτε σε συνεργασία με άλλους ιατρούς.

Στα χρόνια που βρίσκομαι στο Κιλκίς ασχολήθηκα με τα κοινά αποτελώντας μέλος του δημοτικού συμβουλίου Χέρσου με την μείζονα αντιπολίτευση και υποψήφιος με την ελάσσονα αντιπολίτευση στις εκλογές του ενιαίου πλέον Δήμου Κιλκίς το 2010.

Τέλεσα γραμματέας του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "Οικοπολίτεια" Χέρσου ο οποίος βρίσκεται πλέον σε αδράνεια. Επίσης πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου "ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ" Δ' εθνικής κατηγορίας για 2 έτη και ιατρός της ομάδας για πολλά περισσότερα.

Συμμετείχα ως συντάκτης ιατρικών άρθρων στην εφημερίδα Χρόνος του Κιλκίς άλλα και ως σκιτσογράφος σε ενημερωτικό blog της πόλης μου.

Μιλώ αγγλικά και ιταλικά και βρίσκομαι σε διαδικασία εκμάθησης ισπανικών. Έχω άριστη σχέση με τις νέες τεχνολογίες.

Όπως πιθανότατα καταφαίνεται μέσω της πολυσχιδούς μου ενασχόλησης με τα κοινά του Κιλκίς η πρόθεση μου να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κίνηση θεωρώ ότι προάγει την βελτίωση και ανάπτυξη της περιοχής μου, είναι επιβεβλημένη.

Με τιμή θα ήθελα να σας δηλώσω την διαθεσιμότητα μου ως υποψήφιος επικεφαλής της αυτοδιοικητικής σας συμμετοχή στο Δήμο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.