Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κινδυνεύουν να κλείσουν τα σφαγεία Κιλκίς λέει το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
"Η εταιρεία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.», με έδρα το Δ.Δ. Μεταλλικού Δήμου Κιλκίς και κύριο μέτοχο το Δήμο Κιλκίς (99,84%), προκειμένου να αποκτήσει μια σύγχρονη μονάδα αδρανοποίησης των υποπροϊόντων σφαγής, κατέθεσε μελέτη για ένταξη σε επενδυτικό πρόγραμμα, με αρ. πρωτ. 336212/20-10-09, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η μελέτη προεγκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ με την με αρ. πρωτ. 298362/2260/12-10-2010 απόφαση και στη συνέχεια εγκρίθηκε με την απόφαση με αρ. πρωτ. 132491/399/11-03-2011.

Με βάση την υπουργική απόφαση έγκρισης, η εταιρεία προχώρησε με «ίδια συμμετοχή» και ενίσχυση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» στην υλοποίηση της μελέτης, υπέγραψε συμβάσεις με προμηθευτές και κατασκεύασε το κτίριο στέγασης της μονάδας και παρέλαβε τα πρώτα μηχανήματα.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα ουδεμία πρόοδος έχει σημειωθεί σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της επένδυσης από το ΥΠΑΑΤ.

Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και το σφαγείο που εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής να κλείσει και οι 40 περίπου εργαζόμενοι του να προστεθούν στον κατάλογο των ανέργων της χώρας, ενώ οι προμηθευτές με τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβάσεις με ποινικές ρήτρες θα στραφούν εναντίον των περιουσιακών στοιχείων του δήμου για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων και ταυτόχρονα οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες της περιοχής θα δεχτούν πλήγμα και θα ταλαιπωρούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση της εγκεκριμένης απόφασης του ΥΠΑΑΤ για την ολοκλήρωση του έργου."

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.