Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Γεωργαντά με τον Διοικητή του Ο.Γ.Α

Την Τρίτη (10/12/13) ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με ομάδα Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Γ.Α κ. Ξενοφώντα Βεργίνη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και δόθηκαν κατευθυντήριες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α) Το ζήτημα των ασφαλισμένων του Οργανισμού, οι οποίοι μετά το 2002 κατέβαλαν μεν τις εισφορές τους πλην όμως, δεν μπορούν να αποδείξουν την παράδοση και πώληση αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να μην προσμετράται το διάστημα αυτό στον υπολογισμό των συντάξιμων ετών και έτσι, να απορρίπτονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησής τους. 

Η λύση που κρίθηκε ως δικαιότερη είναι να συνυπολογίζεται και το διάστημα κατά το οποίο δεν μπορούν να αποδείξουν την παράδοση αγροτικών προϊόντων πλην όμως, είχαν καταβάλλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

β) Το πρόβλημα με τους υπερήλικες ανασφάλιστους, όπου κρίθηκε δίκαιο να επαναχορηγηθεί σύνταξη στην κατηγορία αυτή των πολιτών με νέα κριτήρια διάρκειας παραμονής στη χώρα αλλά και με συνυπολογισμό του ποσού που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι αυτοί από τρίτες χώρες. Ως προς τη λύση αυτή υπήρξε δέσμευση για άμεση υλοποίηση της με ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.