Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πρώτος χρήστης των Google Glass στην Ελλάδα ο Δήμαρχος Κατερίνης

Πρώτη στάση στην πόλη της Κατερίνης έκανε σήμερα το Google Glass, λίγες ώρες πριν την παρουσίασή του στο Google Developers Festival που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος συμμετέχει στη διοργάνωση των προγραμματιστών της Google, φόρεσε πρώτος τα έξυπνα γυαλιά υπό τις οδηγίες του Google Glass explorer και προγραμματιστή Android Martin Pelant και την παρουσία του υπεύθυνου της διοργάνωσης Παναγιώτη Τζίνη. 
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, μετά την παρουσίαση δήλωσε:

Είναι μεγάλη τιμή για τους πολίτες της Κατερίνης, για την πόλη μας, αλλά και για εμένα προσωπικά, να παρουσιάζεται εδώ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα αντικείμενο υψηλής και προηγμένης τεχνολογίας όπως τα γυαλιά της Google.

Γι’ αυτό και επιθυμώ να ευχαριστήσω από καρδιάς τους διοργανωτές για την επιλογή τους και τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που καταβάλουν σε όλη τη διαδικασία. Η τεχνολογία είναι ο πιο ισχυρός μοχλός ανάπτυξης και γι’ αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε δίνοντας κίνητρα σε όλους τους ανθρώπους που καινοτομούν, πρωτοπορούν και ερευνούν με αφετηρία την τεχνολογία.

Πάρα πολλά χρόνια πίσω, τα συμβατικά γυαλιά βοήθησαν τον κόσμο να βλέπει πιο καθαρά. Σήμερα η Google αλλάζει την εποχή, συγκεντρώνοντας όλον τον κόσμο σε ένα γυαλί βοηθώντας τον κόσμο να δει αρκετά χρόνια πιο μπροστά.

Ο Martin Pelant παρουσιάζοντας τις λειτουργίες των Google Glass στο Δήμαρχο Κατερίνης μεταξύ άλλων δήλωσε:

Τα Google Glass, έχουν τη δυνατότητα να βιντεοσκοπούν, να φωτογραφίζουν και να δίνουν πληροφορίες με πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ διαθέτουν σύστημα πλοήγησης (destinator) καθώς και αρκετές ακόμη δυνατότητες που ενεργοποιούνται με φωνητική εντολή!

Ο Παναγιώτης Τζίνης δήλωσε:Επιλέξαμε να έρθουμε στην πόλη της Κατερίνης λίγες ώρες πριν την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο Δήμαρχος Κατερίνης είναι άνθρωπος της υψηλής τεχνολογίας και γι’ αυτό και συμμετέχει στο Google Developers Festival με μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση που θα πραγματοποιήσει αύριο στις 3.00 μ.μ. στη Δ.Ε.Θ.

Ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός λόγος είναι ότι παρατηρήσαμε πως ο Δήμος Κατερίνης επενδύει πάνω σε θέματα τεχνολογίας όπως π.χ. τα G.I.S. (Geographical Information Systems) και συνολικά την ψηφιακή τεχνολογία και την χρησιμοποιεί προς όφελος των πολιτών. Αυτή είναι και πεμπτουσία τελικά. Πως η τεχνολογία, οι νέες εφαρμογές, τα λογισμικά και οι συσκευές θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη λύνοντάς τους προβλήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.