Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Γεωργαντά για τη ασφάλεια του οδικού δικτύου του ν. Κιλκίς, από φορτηγά ξένων χωρών

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ασφάλεια των μεταφορών στο οδικό δίκτυο του νομού καθώς σε αυτό κινούνται εκατοντάδες φορτηγά διεθνών μεταφορών καθημερινά, ήταν το ζήτημα που έθεσαν υπόψιν του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας στο Πολύκαστρο με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψης του κ. Υφυπουργού το περασμένο Σάββατο 23 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Υφυπουργού από το βουλευτή στην Αθήνα σε προηγούμενη συνάντηση.
Στη σχετική σύσκεψη τέθηκαν υπόψιν του κ. Παπαδόπουλου όλες οι διαστάσεις του θέματος από τη μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας και την μη συμμόρφωση οδηγών φορτηγών ξένων χωρών στους ελέγχους που διεξάγουν τα αρμόδια όργανα εντός (και) του ν. Κιλκίς. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν απλήρωτα πρόστιμα ύψους 600.000 ευρώ, ύστερα από ελέγχους των αρμοδίων κλιμακίων σε φορτηγά ξένων χωρών, εισπρακτέα από το Δήμο Παιονίας και 350.000 ευρώ εισπρακτέα από το Δήμο Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η μη συμμόρφωση των οδηγών στους κανόνες διεθνών μεταφορών (υπέρβαρα φορτία, φθαρμένα ελαστικά κ.ο.κ) δημιουργεί μείζονα θέματα ασφάλειας των μεταφορών στο δίκτυο του νομού, όπου σημειώθηκαν πολλά τροχαία ατυχήματα. 

Επίσης επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης στο θέμα καθώς από τη μη συμμόρφωση των οδηγών και εταιρειών μεταφορών στα νόμιμα, πλήττονται τα συμφέροντα των ημεδαπών οδηγών και εταιρειών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και ενημέρωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση της καταγραφής των παραβάσεων στο οδικό δίκτυο και εντός του προσεχούς τριμήνου η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και της προεδρίας που θα ασκεί η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιδιώξει αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος στις διεθνείς μεταφορές προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα οχημάτων μεταφορών που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ασφαλούς μεταφοράς φορτίων- εμπορευμάτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.