Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση Γκουντενούδη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές (πέραν των 7)

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι υπογράφηκε η σχετική απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη, σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πέραν των επτά (7) που προβλέπονται από τον Νόμο.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

Επιτρέπουμε την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των επτά (7) που προβλέπονται από το Νόμο, ως εξής:

Α. Την Κυριακή, εφόσον αυτή περιλαμβάνεται στο διάστημα λειτουργίας παραδοσιακής πανήγυρης (με την ευκαιρία θρησκευτικής ή επετειακής γιορτής), ή εμποροπανήγυρης, ή τοπικής εμπορικής/αγροτικής έκθεσης σε χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις με πληθυσμό πάνω από 2.000 κατοίκους..

Β. Όλες τις Κυριακές του χρόνου σε οικισμούς και χωριά με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους.

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν.4177/2013, εντός του ωραρίου από 11.00 μέχρι 20.00 και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα (250 τ.μ.), όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

2) Να μην ανήκουν, με οποιαδήποτε νομική σχέση, σε «αλυσίδα» καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).

3) Να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Η παρούσα απόφαση μπορεί να αναθεωρείται κατά τον μήνα Ιανουάριο κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2015,

Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης (αναθεώρησης) θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.