Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

H Εθνική Τράπεζα αποχωρεί από τα Βαλκάνια. Πουλάει το 40% της FINANSBANK


Την πώληση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank και την πλήρη αποχώρηση από τα Βαλκάνια με την πώληση των θυγατρικών της σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, FYROM και Αλβανία, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που συμφώνησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ( DG Comp). Σημειώνεται ότι οι τραπεζικές της δραστηριότητες σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, FYROM και Αλβανία αποτελούν το 10% του δανειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου Εθνικής και ο τρόπος πώλησής τους θα αποφασισθεί με βάση το σχέδιο στρατηγικής που έχει αναλάβει να συντάξει το ΤΧΣ ως μεγαλομέτοχος των συστημικών τραπεζών. 

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της Εθνικής στο μετοχικό κεφάλαιο της Finansbank στόχος είναι να μειωθεί κατά 40% ως το 2017 ώστε να περιορισθεί στο 60%. Η Finansbank αποτελεί το 25% του δανειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου. 

Το σχέδιο πάντως ενδέχεται να ανατραπεί στο σκέλος της Finansbank στην περίπτωση που η Εθνική καταφέρει να εξασφαλίσει κεφάλαια από πωλήσεις non core business assets που είτε δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο αναδιάρθρωσης είτε θα επιτευχθούν νωρίτερα του αναμενομένου.

www.nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.