Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών δε θα περάσουν

Υπογράφει η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στις διαθεσιμότητες- απολύσεις και στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου οργανώνουμε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση, στις 8.30 π.μ. (τρίωρη στάση 8.00 π.μ. - 11.00 π.μ. από ΕΛΜΕ και 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. από ΟΛΜΕ)
Το υπουργείο παιδείας, οι διοικήσεις εκπαίδευσης από κοινού με την περιφερειακή Διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιώντας αποφάσεις στα πλαίσια των καταστροφικών μέτρων, προχωράνε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Ανακοίνωσαν καταλόγους που συμπεριλαμβάνουν εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 και ΠΕ013 και τους οποίους θα μετακινήσουν υποχρεωτικά στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια. Αντίστοιχους καταλόγους ανακοίνωσαν και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας με 69 συνολικά εκπαιδευτικούς για υποχρεωτική μετακίνηση.

Την ίδια στιγμή όλες οι διοικήσεις εκπαίδευσης προετοιμάζονται να ανακοινώσουν και νέους καταλόγους που θα περιλαμβάνουν τους υπό υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ09, ΠΕ011, ΠΕ016, καθώς και όλων των άλλων, των οποίων οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Η εφαρμογή μιας σειράς αντιεκπαιδευτικών μέτρων στα σχολεία που έχουν σχέση με το στοίβαγμα των παιδιών στα τμήματα και τις κατευθύνσεις, την κατάργηση υποστηρικτικών δομών (βιβλιοθήκες, ενισχυτική, πρόσθετη, κ.ά.) την υποβάθμιση των τμημάτων ένταξης, την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και στη συνέχεια τη συνολική κατάργηση των ΕΠΑΣ, την κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, την αύξηση ωραρίου, τη μείωση των ωρών διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων, τις συνεχείς αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, υπονομεύουν και αποδομούν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανασφάλεια και την απόγνωση. 

Η κατάσταση αυτή αν δεν ανατραπεί το επόμενο διάστημα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για τα Γενικά και επαγγελματικά Λύκεια θα σημάνει τη μαζική εκδίωξη των μαθητών από τα Λύκεια, ενώ η εφαρμογή των μεταγυμνασιακών ΙΕΚ αποκλειστικής κατάρτισης, των οποίων η λειτουργία θα είναι στην ευθύνη του κάθε αρμόδιου υπουργείου, θα σημάνει την υποβάθμιση της γενικής και της τεχνικής εκπαίδευσης και την στοχευμένη στέρηση της γνώσης από τους μαθητές. 

Συνολικά το νέο σχολείο που προωθούν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και σε αντιστοίχιση με την κοινωνική φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, θα είναι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών και των οικογενειών τους και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού ρόλου τους μέσα στα σχολεία.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και οι διοικήσεις που έχουν πλέον προσαρμοστεί στην εφαρμογή του πακέτου όλων των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών, ετοιμάζονται για καίριο χτύπημα σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας των εκπαιδευτικών. Συνεχίζοντας την ίδια πρακτική που εγκαινίασαν το προηγούμενο διάστημα με τη δημιουργία τεχνητών παράνομων πλεονασμάτων, επιδιώκουν να εμφανίσουν ως αναγκαιότητα την εφαρμογή των μετακινήσεων και άρα και των μέτρων κινητικότητας, δηλαδή των απολύσεων στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα, αφού εμφανίζουν τους εκπαιδευτικούς να περισσεύουν.

Το υπουργείο παιδείας, προχωρά βεβιασμένα σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, σε μια κρίσιμη συγκυρία, αμέσως μετά τους μεγαλειώδεις πανεκπαιδευτικούς αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στη διαθεσιμότητα – απολύσεις των εκπαιδευτικών, που άφησαν μεγάλες αγωνιστικές υποθήκες μιας νέας αγωνιστικής κορύφωσης το επόμενο διάστημα, ώστε να διαμορφώσει καθεστώς τετελεσμένων στην προώθηση των αντιδραστικών τους σχεδίων, ώστε οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί να αποδεχθούν τις 12.500 διαθεσιμότητες – απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2013 και των 150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο σε επαγρύπνηση και διαρκή ανυποχώρητο αγώνα, ώστε οι υποχρεωτικές μετακινήσεις να μην περάσουν, οι διαθεσιμότητες – απολύσεις να ακυρωθούν και τα σχέδια αποδόμησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας να μείνουν στα χαρτιά.

Διεκδικούμε να σταματήσουν τώρα οι παράτυπες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και υπερασπίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Καλούμε τις διοικήσεις εκπαίδευσης να αποδεχθούν τα αιτήματα του κλάδου διασφαλίζοντας από τις θέσεις ευθύνης που έχουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που πυροδοτεί η εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της κυβέρνησης και την οποία έχουν χρέος να σταματήσουν να υλοποιούν.

Από κοινού οι ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τις επιτροπές αγώνα που δραστηριοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουμε :

Τετάρτη 2/10, ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις και την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, όπως αποφασίστηκε στη Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (25/9/2013), οργάνωση συγκέντρωσης στις 8.30 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση, στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ κηρύσσουμε τρίωρη στάση από τις 8.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. συμπληρωματική στην στάση που κήρυξε η ΟΛΜΕ στη Γ. Σ. των προέδρων για την ίδια ημέρα από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. Με την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων θα σταματήσουμε τις μετακινήσεις, απαιτώντας από το ΑΠΥΣΔΕ που συνεδριάζει να μην προχωρήσει σε παράτυπες αποφάσεις.

●ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ●ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ●ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

●ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ●ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΣΤΑ ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.