Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καθυστερήσεις εντοπίζει η τρόικα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Αξιολόγηση των παρεμβάσεων για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έχει ζητήσει η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2013, καθώς εντοπίζει καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.Η τρόικα θεωρεί πως η συνεχής παρακολούθηση των ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων είναι το «κλειδί» για τη διασφάλιση της εκ των πραγμάτων απελευθέρωσής τους. Παρά την έκδοση της εφαρμοστικής νομοθεσίας για την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων ορκωτών λογιστών και αναλογιστών, την θεσμοθέτηση του νέου Δικηγορικού Κώδικα και την κατάρτιση της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης για τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου, τους γεωτεχνικούς, τους ορκωτούς εκτιμητές και τους ηλεκτρολόγους, οι δανειστές θεωρούν πως η Ελλάδα υπολείπεται των στόχων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική ήταν η αξιολόγηση και της μελέτης του ΚΕΠΕ για τον βαθμό της αποτελεσματικής απελευθέρωσης 20 οικονομικά σημαντικών επαγγελμάτων (συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των νεοεισερχόμενων των αποχωρούντων και της μεταβολής των τιμών).

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα παρακολούθησης των κλειστών επαγγελμάτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, σε διαβούλευση με την τρόικα, καταρτίζειλίστα με δείκτες υψηλής συχνότητας για να αξιολογεί σε συνεχιζόμενη βάση την επίπτωση των μεταρρυθμίσεων σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει να διεξάγει μέχρι το τέλος του 2013 μία εις βάθος επαναληπτική αξιολόγηση των παρεμβάσεων για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις από τα εμπλεκόμενα μέρη και έρευνες, με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.