Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Με το έργο “Οι μουσικοί της Βρέμης" η τελετή λήξης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Με το έργο “Οι μουσικοί της Βρέμης” από το Ljubljan Κουκλοθέατρο της Σλοβενίας θα γίνει η τελετή λήξης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο.

Το πολύ γνωστό παραδοσιακό παραμύθι για τους μουσικούς της Βρέμης, έδωσε στoν Matija Solce ( καθιερωμένo κουκλοπαίχτη) τη βάση για μια ολοζώντανη και άκρως προσιτή παράσταση η οποία συνδυάζει κούκλες και μουσική. Όπως συμβαίνει και στο παραμύθι, τα 4 ζώα κάνουν ένα ταξίδι και εντυπωσιάζουν την παραδοσιακή μικρή πόλη με τη μουσική τους.

Τα παιδιά παίρνουν μέρος στο ταξίδι αυτό, συνομιλώντας με τις κούκλες όταν αυτές πλησιάζουν το κοινό και μπλέκουν μαζί του. Επίσης συμμετέχουν όταν στην διάρκεια του κονσέρτου, τραγουδούν μαζί με τις κούκλες. Το κοινό άλλωστε κάθεται εκεί, ακριβώς πάνω στην σκηνή, οπότε τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να δουν το θέατρο από αυτήν την ασυνήθιστη οπτική γωνία.

Σκηνοθεσία: Matija Solce
Μουσική σύνθεση: Matija Solce
Σχεδιασμός σκηνής και κούκλας: Marianna Stránská
Video: http://www.youtube.com/watch?v=1IPE_rDzrXk

Πριν την παράσταση θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των νικητών του παιχνιδιού “Νηματοκρυφτούλι” και οι νικητές θα παραλάβουν τα δωράκια τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.