Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οργάνωση και λειτουργία των Ακαδημιών Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Γράφει η Κωνσταντίνα Μπουρλούκα
(ΠΦΑ, υπέυθυνη Ακαδημιών Στίβου ΓΑΣΚ)

Ο κλασσικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων. Ο στίβος είναι από τα πληρέστερα αθλήματα αφού βελτιώνει τις φυσικές ικανότητες του ανθρώπου όπως οι δρόμοι, τα άλματα και οι ρίψεις.

Σκοπός των ακαδημιών του στίβου είναι η προαγωγή της υγείας και της ψυχικής ευεξίας, η αύξηση της δύναμης, της ταχύτητας και της αντοχής, η βελτίωση της ευλυγισίας καθώς και η καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας.
Η παιγνιώδης μορφή των ασκήσεων-αθλημάτων είναι ο βασικός τρόπος προσέγγισης στις μικρές ηλικίες ενώ εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα προσαρμόζονται σε κάθε αθλητή ή αθλήτρια ξεχωριστά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Χωρίς αμφιβολία οι Ακαδημίες είναι η ελπίδα και το μέλλον κάθε οργανωμένου συλλόγου, που δουλεύει μεθοδικά και με υψηλούς αγωνιστικούς στόχους.

Τα τμήματα των ακαδημιών του Τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς λειτουργούν, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, καθημερινά, και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5-12ετών.

Η προπόνηση της ακαδημίας έχει σαν σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τα αθλήματα του στίβου. Το πρόγραμμα που ακολουθούν είναι επιστημονικά ελεγμένο βοηθώντας την φυσική τους κατάσταση και την σωστή ανάπτυξη τους.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της ακαδημίας μας που περιλαμβάνει αγώνες και τεστ αξιολόγησης δίνει την δυνατότητα στους έμπειρους προπονητές μας να κατευθύνουν τα παιδιά στο αγώνισμα που τους ταιριάζει.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι στην παιδική ηλικία μπαίνουν οι απαραίτητες βάσεις και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την σταδιοδρομία των ταλαντούχων αθλητών.

Για αυτό το λόγο στον ΓΑΣ Κιλκίς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδομής αποβλέποντας στη στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ακαδημιών πρότυπο για όλους τους συλλόγους.

Μέσα από υγιείς διαδικασίες και με την επίβλεψη και καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, τα παιδιά εκτός από την μύηση στα μυστικά του αθλητισμού, αποκτούν πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Όλα τα προγράμματα των Ακαδημιών Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς και των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου, σε ένα ασφαλές περιβάλλον με συνεχή φροντίδα , υπό την επίβλεψη των προπονητών των εφόρων και της διοίκησης του Συλλόγου μας.

1 σχόλιο:

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΝΟΜΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΡΤΑΝ.
    ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΕΧΕΙ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ.
    Ενας γονεας .Ε.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.