Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση απολυμένων καθηγητών 1ου ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Κιλκίς προς τον βουλευτή Γ. Γεωγαντά

Δείτε την δήλωση του κ. Γεωργαντά ΕΔΩ

"Πράγματι, κ. Γεωργαντά, λίγη σεμνότητα...
όταν απευθύνεστε :
- σε εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, που χωρίς να είναι επίορκοι ή ανάξιοι βρέθηκαν εν μία νυκτί στο δρόμο, απλά γιατί σε κάποιους δεν «έβγαιναν» οι αριθμοί που είχαν υποσχεθεί στον κ. Σόιμπλε. Άλλωστε, την ομολόγησε και η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού της, τη θλιβερή αναγκαιότητα των οριζόντιων περικοπών...
- σε εργαζόμενους που λόγω της βιαιότητας του τρόπου με τον οποίο έχασαν τη δουλειά τους, θρηνούν νεκρή συνάδελφο η οποία δεν άντεξε αυτή την εφιαλτική ανατροπή στη ζωή της.

- σε εργαζόμενους που ακόμα εμπαίζονται από τους θύτες τους με ψεύτικες φήμες ότι έχουν ήδη τακτοποιηθεί ή πρόκειται να τακτοποιηθούν σε θέσεις διάσπασης ,που δεν καλύπτουν όλο τον αριθμό των απολυμένων προσπαθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν ρήξη στις σχέσεις μεταξύ τους και να διασπάσουν τον αγώνα τους.

Λίγη σεμνότητα όταν απευθύνεστε

-στους πρώην μαθητές μας που επίσης πετάχτηκαν στο δρόμο, καθώς ερχόμενοι τον Σεπτέμβριο στο σχολείο τους δεν βρήκαν ούτε τους καθηγητές τους , ούτε τις ειδικότητες που είχαν επιλέξει , ειδικότητες «φιλέτα», προσφορά του υπουργού στα ιδιωτικά ΙΕΚ και στην κατάρτιση.

-στους γονείς των μαθητών μας, τους ήδη ταλαιπωρημένους και οικονομικά επιβαρημένους , αυτούς που θα αναγκαστούν να διαθέσουν τα όσα εναπομείναντα χρήματά τους στους σχολάρχες των ΙΕΚ.

Λίγη σεμνότητα λοιπόν και σεβασμό σ’ όλους εμάς που δεν υποκινούμαστε από κανέναν, παρά μόνο από την κατάφωρη Αδικία την οποία υποστήκαμε, την Αλήθεια μας που τόσο επιδέξια κρύβεται και διαστρεβλώνεται όλο αυτόν τον καιρό και την Αξιοπρέπειά μας, που αν και «τραυματισμένη» είναι ακόμα ζωντανή σε πείσμα προφανώς κάποιων.

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να μας αφήσετε έξω από τα πολιτικά σας παιχνίδια και τα παιχνίδια εντυπώσεων, όλους εμάς, καθώς και όλους τους Καλλιτέχνες, Φορείς, Συλλογικότητες κ.α.(εν προκειμένω το Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο) ανά τη Ελλάδι, οι οποίοι αναγνωρίζοντας την ανάγκη να ακουστεί και η δική μας φωνή και όχι μόνο αυτή του Κ. Πρετεντέρη... και σεβόμενοι την ελευθερία του λόγου στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία μας έδωσαν και μας δίνουν βήμα πράγμα για το οποίο τους ευχαριστούμε θερμά.

ΥΓ.1 Για το « κραυγαλέο» κείμενο που διαβάστηκε στην εκδήλωση του Μετώπου, στο λόφο, στις 18-9-2013 από μέλη της απεργιακής επιτροπής της ΕΛΜΕ Κιλκίς πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/document/d/1MGkyc5XTlOsCaSD5E0Ir9iTdgz8ru6eVLuzu91GG4LI/edit?usp=sharing και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ. 2 Ευχόμαστε καλή έκβαση στο δικαστικό αγώνα του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο.

Απολυμένοι καθηγητές 1ου ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Κιλκίς
ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.