Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Για τις συγχωνεύσεις των σχολείων ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, λέει...

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας
"Το θέμα της συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων των Πλαγίων, Τούμπας και Γοργόπης στο Πολύκαστρο, στον Ευρωπό και στην Αξιούπολη αντίστοιχα, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της Παιονίας στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Στη συνεδρίαση εκείνη παρευρέθηκαν η κ. Ε. Αγαθοπούλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γ. Γεωργαντάς βουλευτής ΝΔ και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Γκουντενούδης.

Δεσμεύτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες ότι θα ενεργήσουν από κοινού προκειμένου να μη γίνουν οι συγχωνεύσεις. Για το σκοπό αυτό θα προγραμματιζόταν ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας στο οποίο θα παρίσταντο όλοι οι προαναφερόμενοι και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Λαπόρδας.

Το ραντεβού έγινε με τον Υπουργό Παιδείας με τη διαφορά ότι παρευρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος και ο κ. Γεωργαντάς γιατί απλούστατα οι υπόλοιποι δεν το γνώριζαν. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους. Η συγχώνευση των δύο σχολείων Γοργόπης και Τούμπας με τα αντίστοιχα της Αξιούπολης και του Ευρωπού έχει υπογραφεί και μένει να εκτελεστεί.

Οι πολίτες πια καταλαβαίνουν ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό, αυτοί που ψηφίζουν στη Βουλή τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις να εμφανίζονται στην επαρχία τους, δημιουργώντας προσδοκίες ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην εκλογική τους περιφέρεια αυτό που ψήφισαν, διαιωνίζοντας το πελατειακό κράτος, αυτό δηλαδή που ευαγγελίζονται ότι θέλουν να διορθώσουν. 

Και είναι ακόμα πιο προκλητικό άλλα να διακηρύττουν δημόσια, δηλαδή ότι «όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα» και άλλα να συμφωνούν μεταξύ τους πίσω από κλειστές πόρτες στα υπουργεία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.