Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνάντηση Γεωργαντά και Γκουντενούδη με τη διοίκηση του ΤΕΙ Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 26 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη για να συζητήσουν το θέμα που ανέκυψε αναφορικά με την κυριότητα του κτηρίου ΤΕΙ στην πόλη του Κιλκίς.
Ο κ. Γεωργαντάς εξέθεσε στον κ. Βαρσαμίδη τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργούνται από την εκκρεμότητα αυτή και αναφέρονται τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδύματος του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς ενόψει και του νέου εκπαιδευτικού έτους όσο και στη γενικότερη αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας και το αποτέλεσμά της αποτυπώνεται σε ανακοίνωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. πρόεδρος δήλωσε σαφώς ότι ουδέποτε θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς και το όλο θέμα με την απόδοση της κυριότητας δημιουργήθηκε εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του έργου, που αποτελεί προϋπόθεση για κάθε πράξη μεταβολής της κυριότητάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ουσιαστική επίλυση του θέματος με την παραχώρηση του κτηρίου στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν σε εύθετο χρόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η οριστική παραλαβή του κτηρίου για να συζητήσουν την ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση του νεόδμητου κτηρίου."

Τι λέει το ΤΕΙ για τη συνάντηση
"Την Δευτέρα 26-08-2013 ο Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης συναντήθηκε με τον Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΤΕΙΘ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα του κτιρίου του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων.

Ο εξοπλισμός και το προσωπικό του εν λόγω Τμήματος μεταφέρεται στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Π.Δ.82 «Συγχώνευση Σχολών- Μετονομασία Τμημάτων- Κατάργηση Τμημάτων- Συγκρότηση Σχολών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 123/τ.Α΄/03-06-2013).

Για το κτιριακό συγκρότημα όμως δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον πρόβλημα στέγασης του Τμήματος και κατά συνέπεια ορθής εκπαιδευτικής λειτουργίας κάτι που έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην πόλη του Κιλκίς.

Ο Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσσαλονίκης διαβεβαίωσε τους κ.κ. Γεωργαντά και Γκουντενούδη ότι μετά την αποπεράτωση του κτιριακών εγκαταστάσεων το ΑΤΕΙ-Θ θα προχωρήσει στην παραχώρηση αυτών στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση που κρίνεται προσφορότερη για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού σε συνάρτηση πάντα με τις
ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς.

Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να στηρίζει, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους φορείς της πόλης του Κιλκίς, την αναπτυξιακή προοπτική του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.