Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη Ξουλίδου των ΑΝ.ΕΛ. στο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Κιλκίς η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου συναντήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου με τον πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Βασίλη Μάτσκο και τον πολιτευτή κ. Βασίλη Σιαμπάνη. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε φορείς του Δήμου και συζητήθηκαν τα τοπικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής και η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης ν. Κιλκίς, κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο, όπου συζητήθηκαν τα θέματα σχολικής στέγης, η διαθεσιμότητα των καθηγητών, η κατάργηση των σχολικών φυλάκων και η σταδιακή κατάργηση του ΕΠΑΛ. Επίσης, εντοπίσθηκε η ανάγκη επίλυσης των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και η έγκαιρη διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Κιλκίς, του τρίτου σε αριθμό μεγαλύτερου δήμου στην Ελλάδα μετά τον «Καλλικράτη» σε έκταση. 

Διαπιστώθηκε η πλήρης κρατική αδιαφορία για θέματα καθημερινότητας, όπως η λειτουργία παιδικών σταθμών, η βελτίωση οδικών δικτύων, η υποχρηματοδότηση για έργα υποδομής, καθώς και η ουσιαστική κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου. 

Είναι αδιανόητο να καταργείται το ΤΕΙ της πόλης, όταν μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε το καινούριο κτίριο που θα το στέγαζε. «Δεν αντέχουμε άλλο την κατακραυγή των συμπολιτών μας, για κάτι που δεν ευθυνόμαστε οι ίδιοι», είπαν οι Αντιδήμαρχοι.

Τέλος, οι συναντήσεις μας στο Κιλκίς έκλεισαν με την επίσκεψη στο Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Νομού. Ο Πρόεδρος κ. Παύλος Τονικίδης μας περιέγραψε την δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση των μελών του Επιμελητηρίου. Μας πρότεινε λύσεις για αναβάθμιση της περιοχής, όπως η ίδρυση μια ζώνης καινοτομίας στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανική ζώνη, καθώς κι επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης ως το Δερβένι, για να επικοινωνεί ευκολότερα ο πληθυσμός των όμορων νομών με το αστικό κέντρο της πόλης.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από όλους τους φορείς για τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξαντλήθηκε ο χρόνος και γι αυτό θα προγραμματισθεί σύντομα επίσκεψη και στον δήμο Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.