Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Στην Ιστορία πέρασε το 15ο Φεστιβάλ Βαρβάρας στην ορεινή Χαλκιδική

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Αυλαία την Κυριακή 4 Αυγούστου για το φεστιβάλ Βαρβάρας του δήμου Αρναίας με τη συναυλία του Γ. Αγγελάκα και Π. Παυλίδη. Ήταν ένα τετραήμερο τις πρώτες μέρες του Αυγούστου μέσα στο δάσος από οξιές γεμάτο μουσικές, χρώματα, νεανική διάθεση και αισιοδοξία.
Εκεί που οι παρέες μπορούν να περνούν καλά μόνο με τα απαραίτητα, συνοδεία αγαπημένων μελωδιών και φίλων. Μια γιορτή του τραγουδιού και της φύσης καταμεσής του καλοκαιριού σε μια ορεινή Χαλκιδική πολύ διαφορετική από αυτήν που γνωρίζουμε με τις πολύβουες παραλίες.



Από την Τετάρτη 31 Ιουλίου άρχισαν να φτάνουν οι κατασκηνωτές στο ελεύθερο camping 3,5 χιλ. έξω από το χωριό. Στη σκηνή του camping με ελεύθερη είσοδο για όλους, εμφανίστηκαν από 1 έως και 4 Αυγούστου οι Χαϊνιδες, η Λιζέτα Καλημέρη με το Μιχάλη Χανιώτη και η Μαρία Παπανικολάου με το Μάκη Σεββίλογλου.


Στη μεγάλη κεντρική σκηνή που στήνεται στο δημοτικό σχολείο του χωριού τραγούδησαν ο Β. Σκουλάς, Γ. Νταγάκη, Γ. Χαρούλης, Ε. Βιτάλη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Μποφίλιου, Σ. Μάλαμας, Δημήτρης Μπασλάμ «Θυμωμένη μπετονιέρα», Π. Παυλίδης, Γ . Αγγελάκας.


Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρβάρας «ΑΕΤΟΣ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης που λαμβάνει χώρα στο όμορφο χωριό εδώ και 15 χρόνια. 



 Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όλο αυτό τον καιρό στήριξαν και ενδυνάμωσαν την προσπάθεια των διοργανωτών. Ανάμεσά τους ο Θάνος Μικρούτσικός, Χρήστος Θηβαίος, Ορφέας Περίδης, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Νίκος Πορτοκάλογλου, Παντελής Θαλασσινός, Μαριώ, Χρόνης Αϊδονίδης και πολλοί άλλοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.