Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δήλωση ενδιαφέροντος στο Επιμελητήριο Κιλκίς για το Ευρωπαϊκό Έργο PACMAn

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου PACMAn, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ σας να δηλώσετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στις πιλοτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν με την ολοκλήρωση του έργου.

Συγκεκριμένα:

1. Ημερίδα στην Γουμένισσα στο Κέντρο Νεότητας την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013. Παράλληλα με την εκδήλωση θα γίνει και παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με δυνατότητα για γευσιγνωσίας.

2. Συμμετοχή στην έκθεση «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» τρόφιμα – ποτά, στο Κιλκίς από 29.08. έως 01.09.2013 . Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει και ενημερωτική εκδήλωση του έργου.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας το ταχύτερο δυνατό.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλ. επικ. 23410 24580 (εσωτερικό 117) Καλογερίδου Μαρία, fax: 23410 20924, e-mail:mkalogeridou@ccikilkis.gr.

Λίγα λόγια για το έργο

Το Έργο PACMAn έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED, στο Μέτρο 1.2. «Ενδυνάμωση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης και δημοσίων αρχών». Πρόκειται για έργο διακρατικού χαρακτήρα, συνολικής διάρκειας 3 ετών(2010 – 2013), στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από το Επιμελητήριο Κιλκίς, 9 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από 6 χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος και Ελλάδα).

Αφορά στην τόνωση της καινοτομίας και της δυναμικής του τομέα των αγροτικών προϊόντων διατροφής στην περιοχή των χωρών της Μεσογείου, μέσω της προώθησης της δημιουργίας και συνεργασίας δικτύων συνεργατικών σχηματισμών (τα λεγόμενα ‘clusters’), με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα, της ελκυστικότητας των προϊόντων τους και της διεθνοποίησης του συγκεκριμένου τομέα.

Το Έργο PACMAn θα συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών του αγροδιατροφικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, ενισχύοντας έτσι ένα περιβάλλον ικανό να υποστηρίξει αλλαγές και βελτιώσεις που αφορούν επιχειρήσεις και φορείς, την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, εμπλέκοντας σημαντικούς παράγοντες της επιχειρηματικής και παραγωγικής κοινότητας του αγροδιατροφικού τομέα. 

Στο πλαίσιο του Έργου PACMAn θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρεση οριζόντιων λύσεων για τα κρίσιμα ζητήματα των επιχειρήσεων του τομέα και την κατάρτιση ολοκληρωμένων πολιτικών, περιφερειακού μάρκετινγκ και βιώσιμων καινοτόμων μοντέλων για την υποστήριξη της εξωστρέφειας και την επέκταση του αγροδιατροφικού τομέα σε διεθνές επίπεδο.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της ημερίδας, όπου και θα γίνει η παρουσίαση του έργου, του οδηγού καινοτόμων πρακτικών στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς και η παρουσίαση του έργου «BEC-TCB, Συνεργασία για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα» που υλοποιείται από το Δήμο Παιονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.