Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Τονικίδη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στην οποία συμμετείχε κι ο αντιπρόεδρός της, Παύλος Τονικίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από έκτακτη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων, ήταν τα νέα δεδομένα που διαγράφονται για τον επιμελητηριακό θεσμό στη χώρα μας, μετά και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αίρει την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.

Ο κ. Υπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει την διοίκηση της ΚΕΕΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προβλεφθεί ισοδύναμος εναλλακτικός πόρος για τα επιμελητήρια, που μπορεί να προέρχεται από τα τέλη αδειοδοτήσεων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ή από την εγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που αποτελούν νέες θεσμικές πρωτοβουλίες, σχετιζόμενες άμεσα με τη λειτουργία των επιμελητηρίων. Παράλληλα, ζήτησε την κατάθεση εκ μέρους της ΚΕΕΕ μιας μελέτης βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, έτσι ώστε να δοθούν οι καταλληλότερες λύσεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τονικίδης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε ιδιαίτερα θέματα που αφορούν το νομό μας, αφού πρώτα υπογράμμισε ότι τα επιμελητήρια λειτουργούν χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά το ελληνικό δημόσιο και ως εκ τούτου θα ήταν αυτονόητη η στήριξη της λειτουργίας τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά με τόνωση των επιχειρήσεων, αφού εκτιμάται ότι εντός του 2013 θα κλείσουν ακόμα χίλιες περίπου επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς!

Επίσης έθεσε εκ νέου το θέμα της διαρροής τεράστιων χρηματικών ποσών προς τη γειτονική FYROM για προμήθεια καυσίμων κίνησης οχημάτων. Επανέλαβε δε, την πρόταση της τοπικής κοινωνίας για μείωση της φορολογίας των καυσίμων στο νομό Κιλκίς, έτσι ώστε να εξισωθεί η τιμή τους με αυτήν στη γειτονική χώρα.

Για την ΑΕΠΙ
Συνάντηση για το θέμα των υπέρογκων τελών που υποχρεούνται οι επαγγελματίες να πληρώνουν στην ΑΕΠΙ, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Επιμελητήριο, με συμμετοχή εκπροσώπων της διοίκησης του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Τονικίδη και της διοίκησης του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας ν. Κιλκίς.

Την επομένη, ο κ. Τονικίδης έχοντας υπόψη του τις προτάσεις των επαγγελματιών του Κιλκίς, συμμετείχε σε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των διοικήσεων της ΚΕΕΕ και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για θέματα σχετικά με την προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην συνάντηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες αδυνατούν πλέον να καταβάλουν τα υπέρογκα, ιδιαίτερα στις μέρες μας, τέλη στην ΑΕΠΙ, με το πρόβλημα να παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις στο νομό μας, και ιδιαίτερα στους μικρούς οικισμούς.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΚΕΕΕ γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει απο την ΑΕΠΙ να υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση με τους επαγγελματίες (αντί τις ατομικές που ισχύουν σήμερα), με στόχο να επέλθει μια ουσιαστική ανακούφιση στις επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν τέλη στην ΑΕΠΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.