Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Έφυγε ο Αη Γιώργης του Κιλκίς

Του Ανδρέα Κεσίδη
Η εκκλησιά που χρόνια είναι σύμβολο γα το Κιλκίς έφυγε.
Ο Αη Γιώργης μας εγκατέλειψε.
Είναι και αυτό ένα θαύμα των καιρών και ...για του λόγου το  αληθές ιδού. 


Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η εκκλησιά όπως την δείχνει το Google και ο Αη Γιώργης είναι στη θέση του.


ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ...ΘΑΥΜΑ. Η εκκλησιά και το θέατρο εξαφανίστηκαν. 


Έτσι τουλάχιστον λέει η "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε"
Η εταιρία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου  και έχει σκοπό τη μελέτη, σύνταξη και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου.
Η εταιρία ιδρύθηκε με την κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ (Απόφαση 81706/6085/6-10-1995/ΦΕΚ 872Β/19-10-1995). 

Λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις  διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 2229/1994, του κωδικοποιημένου Νόμου 2190/1920,  του Ν. 2308/1995 και του Ν.2664/1998, όπως ισχύουν σήμερα.
Με τον νόμο 3899/17-12-2010 η εταιρία εντάχθηκε στο πεδίο εφαρμογής  του Κεφαλαίου Α΄του ν. 3429/2005 "Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί ΔΕΚΟ".

Μοναδικός μέτοχος της εταιρίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο και η εταιρία εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η κτηματολόγιο αε λοιπόν είναι η εταιρία που έθρεψε Λαλιώτηδες, Βασούλες, Σαρακατσάνους  τύπου Σουφλιά και θα θρέψει πολλούς ακόμα.

Είναι η εταιρία που θα βγάλει στη σύνταξη άπειρα λαμόγια αλλά ... αφού στο Κιλκίς κατάφερε να  εξαφανίσει τον Αη Γιώργη και στη θέση του να βάλει χωράφια φαντάσου γλέντια που γίνονται  στη Μύκονο, τη Ρόδο και ...τα "καμένα όπου γης".

Μπορεί ίσως με κάποια επερώτηση στη βουλή η εκκλησιά να έρθει στη θέση της και εάν η  ερώτηση γίνει από "αριστερά" τότε θα μιλάμε για το θαύμα των θαυμάτων γιατί, στην κυριολεξία,  η αριστερά θα "αποκαταστήσει" την εκκλησία.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω αν είναι απλά χιούμορ ή τι ρόλο έχει η προσπάθεια υποβάθμισης της δουλειάς που έχει γίνει στο "Κτηματολόγιο", ούτε έχω κανένα λόγο να το "παίξω συνήγορος" της εταιρίας, όμως:
    1. Τόσα και τόσα στραβά υπάρχουν... πρέπει να "ανακαλύπτουμε" άλλα κι από μόνοι μας;
    2. Στην αρχή της ιστοσελίδας http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx αναφέρεται καθαρά: "...Οι ορθοφωτογραφίες προέκυψαν από φωτοληψίες περιόδου 2007 έως 2009 και περιλαμβάνουν το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της χώρας σε ότι αφορά στις διαδικασίες των αεροφωτογραφήσεων. Η Κτηματολόγιο ΑΕ γνωστοποιεί στους χρήστες ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το γεγονός ότι ορισμένες περιοχές έχουν υποστεί αλλοίωση/παραποίηση στην απεικόνισή τους, δεδομένου ότι αυτό οφείλεται σε περιορισμούς που επιβάλλονται για λόγους εθνικής ασφάλειας...."
    3. Θα προσέξετε στην φωτογραφία ότι παρομοίως λείπει κι ολόκληρο το στρατόπεδο Καμπάνη όπως κι άλλα που βλέπουν καθημερινά οι Κιλκισιώτες
    4. Το ότι εμφανίζονται στο Google maps κάποια πράγματα που ίσως δεν θα έπρεπε να φαίνονται ...είναι άλλο θέμα... ή η Πολιτεία πρέπει να αλλάξει νομοθεσία (αν θεωρείται ότι είναι πλέον ανόητο να "κρύβεις" περιοχές) ή να ζητήσει "λογαριασμό από την Google!! (γιατί όχι;)
    5. Πάντως ο κόσμος ακούει ότι υπάρχουν και μερικά "εργάκια" που δεν φαίνονται ούτε στο "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ" ούτε στο Google maps.. γιατί μάλλον δεν έγιναν ποτέ. Οι μηχανικοί του ΤΕΕ έχουν καμιά πληροφορία να μας πουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.