Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Οι Σκοπιανοί στέλνουν κάθε μέρα εκατοντάδες "ξυλοφορτωμένους" αλλοδαπούς στο Κιλκίς

Υπογράφει η ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Στις 2-8-2013, έχουμε επέτειο! Κλείνουμε ένα χρόνο από την έναρξη της επιχείρησης ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ. Απολογισμός για τον Νομό μας το Κιλκίς. Συνάδελφοι και οι οικογένειές τους στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης από τις αδικαιολόγητα συνεχιζόμενες αποσπάσεις.

Και ενώ θα μπορούσε το πρόβλημα να λυθεί με δεκάδες "αναίμακτους" τρόπους, κάποιοι επιλέγουν να χτυπούν τους ήδη χτυπημένους εργαζόμενους της ΕΛ.ΑΣ. Που είναι οι security για την φύλαξη των κέντρων κράτησης, γιατί δεν επιλέγονται οι επιθυμούντες και τέλος γιατί δεν μειώνεται επιτέλους ο αριθμός των δυνάμεων;

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μετατοπίστηκε από τον Έβρο σε άλλες περιοχές, μια εκ των οποίων το Κιλκίς. Εξακολουθούν σε καθημερινή βάση να διασχίζουν τον Νομό, ολόκληρα χωριά αλλοδαπών. Οι "φίλοι" μας και καλοί μας γείτονες, Σκοπιανοί κάθε ημέρα στέλνουν πίσω εκατοντάδες κακόμοιρους αλλοδαπούς, που με τον έναν ή άλλο τρόπο έφτασαν ως εκεί, τους περισσότερους από τους οποίους "ξυλοφορτωμένους"! 

Οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα, εκτός από τον ρόλο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει, ανέλαβαν τον ρόλο των γιατρών, των ψυχολόγων και βάζουν ακόμα και το χέρι στην άδεια τους ούτως η άλλως τσέπη για να τους αγοράσουν κάτι να φάνε για να μην πέσουν κάτω από την πείνα. 

Στα κρατητήρια - "μπουντρούμια" των συνοριακών τμημάτων που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κρατούνταν άτομα μόνο για ελάχιστες ημέρες, φυλάσσονται αλλοδαποί για πάνω από 4 μήνες, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι μέσα στην απόγνωσή τους, να βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόπειρα αυτοκτονίας. Αστυνομικοί και πάλι σε ρόλο ψυχολόγων, γιατρών κ.τ.λ..

Και μέσα σε όλα αυτά, οι αποσπάσεις συνεχίζονται. Η αποδυνάμωση του Νομού συνεχίζεται, ΌΛΟΙ εκτός τους Νομού ΚΩΦΕΥΟΥΝ, και τώρα η έλλειψη δύναμης σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές άδειες, έχει αφήσει ΌΛΑ τα τμήματα του Κιλκίς, χωρίς περιπολίες! Εκτός και αν θεωρούμε πλέον ότι ΚΑΙ στην Ελλάδα το περιπολικό με ένα άτομο – σε στυλ σερίφη, θεωρείται περιπολία.

Και δεν πιθανολογούμε, τα ακούμε και τα διαβάζουμε καθημερινά, ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις , χτυπημένες από την επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ. Μια επιχείρηση που απλά φτιάχνοντας ένα πράγμα, γκρέμισε από πίσω άλλα δέκα, χωρίς να ήταν αναγκαίο κακό.

Είχαμε χτυπήσει των κώδωνα του κινδύνου . Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε. Ο κίνδυνος πλέον ήρθε  Ένα ολόκληρο ένοπλ σώμα, να ασχολείται πλέον αποκλειστικά με τους αλλοδαπούς. Και όλα τα άλλα, απλά δευτερευούσης σημασίας.

Ιδρυτική διακήρυξη 
Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.

H ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, από εδώ και στο εξής εν συντομία Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., ιδρύεται ως πρωτοβουλία – συνδυασμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς με τους εξής στόχους και σκοπούς:

1) Θα αγωνιζόμαστε μόνοι μας και από κοινού μαζί με τα επαγγελματικά σωματεία και άλλες πρωτοβουλίες αστυνομικών για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των αστυνομικών υπαλλήλων. 

2) Θα προωθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο την βελτίωση των συνθηκών μας εργασίας, του ασφαλιστικού μας συστήματος και όλων των κεκτημένων δικαιώματων μας. 

3) Θα προωθούμε την ανάπτυξη ενός κλίματος αλληλεγγύης μεταξύ αστυνομικών.

4) Θα παλέψουμε έτσι ώστε ο αστυνομικός να μην μείνει ποτέ χωρίς φωνή, αφού εμείς θα είμαστε η φωνή του. 

5) Θα συμμετέχει στις αρχαιρεσίες της Ε.Α.Υ.Ν. Κιλκίς που διενεργούνται κάθε 3 χρόνια. 

Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν:

1) Δημοσιεύσεις – αναρτήσεις – κείμενα – άρθρα στο διαδίκτυο, σε ομάδες κοινωνικές δικτύωσης, σελίδες δημοσιογραφικές και blog, έτσι ώστε να ακουγόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις. 

2) Συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε διάφορες υπηρεσίες της Διευθύνσεως. 

3) Συναντήσεις με πολιτικούς φορείς και μεταφορά των προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού. 

4) Δημιουργία Blog.

5) Μεταφορά των προβλημάτων του προσωπικού στο Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς καθώς και στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., συζήτηση αυτών και παρουσίαση διάφορων προτάσεων για την επίλυσή τους. 

Ορίζεται 6 μελής συντονιστική επιτροπή, η οποία μπορεί να αναπροσαρμόζεται κατόπιν συνεννόησεως των αστυνομικών που την απαρτίζουν λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Α.Δ. Κιλκίς.

Η παρούσα ιδρυτική διακήρυξη γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στις 14-08-2012 .
Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής 

ΔΡΕΜΙΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ)
ΚΑΡΓΙΟΤΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ)
ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ)
ΛΥΡΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.