Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

"Είναι πολύ επικίνδυνο να τους αφήνουμε να μιλούν μόνο για βιζόν και αφρόλουτρα"

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε την τύχη ή την ατυχία – η ιστορία θα το δείξει – να βρισκόμαστε περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας, κοινώς στη Βουλή. Είχαμε να συζητήσουμε – και να αποφασίσουμε βεβαίως βεβαίως – για τα πιο φλέγοντα ζητήματα της τελευταίας περιόδου. Το νέο φορολογικό σύστημα, τις απολύσεις στο Δημόσιο, την ΕΡΤ. Ήταν λοιπόν τόσο ενδιαφέρουσα η συζήτηση που δε θα μπορούσα να μην κάνω μια αναφορά σε αυτήν.

Ακούστηκαν και έγιναν διάφορα, μέσα και έξω από τη Βουλή. Έξω από τη Βουλή, κάθε μέρα, μαζεύονταν άνθρωποι που αγωνιούσαν για το μέλλον τους και διεκδικούσαν να ακουστούν από αυτούς που βρίσκονταν μέσα, πίσω από τις κλειδωμένες καγκελόπορτες. 

Αγωνιούσαν γιατί χάνουν τη δουλειά τους, αγωνιούσαν γιατί τα παιδιά τους φεύγουν στο εξωτερικό, αγωνιούσαν γιατί έχουν φίλους που τα έχασαν όλα και κοιμούνται σε παγκάκια, αγωνιούσαν γιατί τα χειρότερα έρχονται..

Τη μέρα όμως που πάτησε το πόδι του ο κ. Σόιμπλε στην Αθήνα δε διαδήλωνε κανείς. Όχι, δε λύθηκαν τα προβλήματά μας μόλις μας επισκέφτηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απλά απαγορεύτηκε κάθε είδους μετακίνηση, και διαδήλωση φυσικά, στο κέντρο της Αθήνας – πεζή και μηχανοκίνητη – για να μη δει και στενοχωρηθεί ο άνθρωπος. 

Περπατούσαν οι τουρίστες ανυποψίαστοι στο δρόμο και ξαφνικά έβλεπαν μπροστά τους μια διμοιρία «ρόμποκοπ» να τους σταματά και να τους περιορίζει τη βόλτα τους. Και αν ρωτούσες γιατί, θα έπαιρνες τη γελοιωδέστατη απάντηση «Βρίσκεται στην Αθήνα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας». Και για όποιον δεν κατάλαβε, ήρθε το αφεντικό μας!

Μέσα στη Βουλή λοιπόν διακυβεύονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων – όποιος βλέπει εδώ κάποια υπερβολή, ας το ξανασκεφτεί – και ο αντίλογος καλά κρατούσε. Ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Απλά όσοι παρακολούθησαν έστω και για λίγο τις συζητήσεις αυτών των ημερών θα διαπίστωσαν ότι οι δυο πτέρυγες του Κοινοβουλίου συζητούσαν η κάθε μια για άλλο θέμα! 

Η δεξιά πτέρυγα μιλούσε για μέλια και για γάλατα, για βιζόν και γούνες, για σαμπουάν και αφρόλουτρα και οι πιο χυδαίοι ξεστόμιζαν και καμιά βρισιά για να ανεβάσουν λίγο την τηλεθέαση. Μάταια η αριστερή πτέρυγα προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να μιλήσει για τις απολύσεις που προετοιμάζει η Κυβέρνηση, για το φιάσκο της ΝΕΡΙΤ κ. ά.

Αφού λοιπόν δεν έβγαινε άκρη με «τους μέσα», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να βγουν έξω και να συνομιλήσουν με αυτούς που πραγματικά αξίζει να συνομιλείς και να συνδιαλέγεσαι. Με την κοινωνία που βράζει και που διψά για καλύτερες μέρες. 

Με τους νέους και τις νέες που δεν τους αρέσει να τους ταΐζουν οι γονείς τους, αλλά θέλουν να μπορούν να ταΐζουν αυτοί τα δικά τους παιδιά, όταν αποφασίσουν οι ίδιοι ότι θέλουν να κάνουν οικογένεια και όχι όταν θα τους το επιτρέψουν οι συνθήκες! 

Γι’ αυτό ήμασταν εκεί έξω και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε στις πλατείες και στους δρόμους, μέχρι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.. Γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να τις αφήνουμε σε αυτούς που ξέρουν – και θέλουν – να μιλούν μόνο για βιζόν και αφρόλουτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.